Ideeën vanuit ondernemers, organisaties en verenigingen in kaart gebracht

0

HOLTEN -In november is met een brede groep vanuit ondernemers, organisaties en verenigingen nagedacht over mogelijkheden om de economische crisis zoveel mogelijk het hoofd te bieden en in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen.

Deze ideeën worden nu in een klein boekwerk gebundeld. De raad beslist in maart welke projecten verder uitgewerkt kunnen worden.

De groep waarmee in november 2012 gediscussieerd werd bestond uit ondernemers, kerken, zorg, cultuur, sport, woningbouw etc. “Deze bijeenkomst was bijzonder constructief” zegt burgemeester Arco Hofland. “De meedenkers hadden een goede kijk op  wat we lokaal misschien tot uitvoering kunnen brengen, anders of beter kon. Diverse ideeën hebben een vervolg gekregen via opgerichte werkgroepen.”

De onderwerpen, die afgelopen maandag aan de commissie zijn gepresenteerd zijn voorlopig nog ideeën. Het zijn wel ‘gedragen’ ideeën, ze zijn gezamenlijk met diverse partijen geformuleerd. De draagkracht in de samenleving is daarbij niet getoetst en de haalbaarheid of effectiviteit is nog een vraagstuk. “Eerst willen we zien wat er leeft en wat mogelijk is. Dit is nu voldoende in kaart”, aldus de burgemeester. “De ideeën worden waar mogelijk nog nader aangevuld met de effecten in de zin van werkgelegenheid en economische spinoff.”  

Deze wijze van werken waarbij de gemeente niet de voortrekkersrol heeft maar samen met de gemeenschap plannen ontwikkelt, sluit aan bij de uitgangspunten van de strategische visie. Daarin krijgen inwoners een meer actieve rol en de gemeente meer regisserend. Vanwege de crisis was echter snel resultaat nodig. Deze snelle actie is ‘Deltaplan’ genoemd en wordt op deze wijze nu gepresenteerd.  

Voor wie geïnteresseerd is in de presentie, kijk dan vanaf 31 januari op www.rijssen-holten.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.