Huishoudsters vooral goed voor eigen knip

0

HOLTEN/DEVENTER Twee dames uit Holten zijn door de politie IJsselland aanghouden op verdenking van diefstal, oplichting en verduistering in dienstbetrekking. Het tweetal, beide in dienst van een thuiszorgorganisatie, bekende tegenover de politie strafbare feiten te hebben gepleegd.

Tegen één van hen, een 64-jarige huishoudelijke hulp, was in juli en september aangifte gedaan wegens diefstal en verduistering, zo bleek uit onderzoek. De aangevers kwamen uit Schalkhaar en Deventer. Het politieonderzoek wees verder uit dat de Holtense ook nog in verband kon worden gebracht met een oplichtingszaak in Raalte.

De vrouw moest na haar bekentenissen tijdelijk de cel in en is inmiddels weer op vrije voeten. Zij zal binnenkort tegenover de rechter haar daden moeten verdedigen.

Bijna tegelijkertijd hield de politie ook een 52-jarige plaatsgenote aan op verdenking van oplichting. Ook zij werkte voor een thuiszorgorganisatie. De 52-jarige vrouw zou een echtpaar op leeftijd uit Deventer hebben opgelicht. Dat gebeurde in juli van dit jaar. Ze bekende dat ze het echtpaar met een smoes geld afhandig had gemaakt. Het echtpaar en de vrouw hadden nadien nog telefonisch contact, maar telkens verzon de schuldenaar nieuwe uitvluchten om de terugbetaling uit te stellen.

Zij deed dit onder meer door zich voor te doen als maatschappelijk werkster die de belangen behartigde van de schuldenaar. Ze gebruikte hiervoor een valse naam.

Ook deze vrouw bleek na onderzoek van de politie betrokken te zijn geweest bij meerdere, soortgelijke, zaken. De politie kwam op in ieder geval twee zaken, de vrouw bekende even later ook een andere zaak. Na het verhoor werd ook de 52-jarige Holtense op vrije voeten gesteld. Zij kan net als haar plaatsgenote rekenen op een proces-verbaal. 
(bron tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.