Huisartsconsult via beveiligde online verbinding

0

HOLTEN – De website van de Groepspraktijk Huisartsen Holten is vernieuwd.

Patiënten kunnen via een beveiligde internetverbinding de huisarts, praktijkverpleegkundige of assistente een medische vraag stellen. Herhaalrecepten kunnen op deze wijze ook worden aangevraagd. Alle vragen worden net zo vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld als via de telefoon of in de spreekkamer, vertelt huisarts Ivo Hoenderboom. Hoenderboom heeft recent zijn huisartsopleiding in Holten afgerond. Als huisarts blijft hij de komende maanden bij de groepspraktijk betrokken. Als een vraag online gesteld is kan men dezelfde dag en in ieder geval binnen twee werkdagen antwoord verwachten. Het antwoord kan men terugvinden op het besloten deel van de website. Voordat patiënten via internet met de groepspraktijk kunnen communiceren moet op de website een inlogcode worden aangevraagd.

Hoenderboom was betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe beveiligde website. “Ik vind ICT in de gezondheidszorg interessant en ik wil de toegankelijkheid van de zorg vergroten. Via gewone e-mail is de veiligheid en de privacy niet te garanderen. Als afstudeeropdracht heb ik mij toegelegd op het realiseren van het beveiligde eConsult in de huisartspraktijk. Met de nieuwe website is dat zeker bereikt.”

Op de website is veel medisch verantwoorde informatie te vinden. Betrouwbare links en wetenschappelijk gefundeerde adviezen. Neem gerust een kijkje op www.huisartsenholten.nl en vraag een inlogcode aan voor de beveiligde internetverbinding, aldus een trotse huisarts Hoenderboom.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.