Hoolter Korhanen vliegen uit naar Steinfurt-Borghorst en Winterberg

1

HOLTEN/WINTERBERG –  Zaterdag 9 maart staat de bus gereed voor de jubileumreis van, de 10 jaar bestaande zangvereniging, De Hoolter Korhanen.

Maandenlang heeft een commissie er aan gewerkt om het geheel in goede banen te leiden. Mede door de positieve financiële prikkels van de jumelage commissie Rijssen Holten, onder voorzitterschap van Jan Koelemay, is gekozen voor de beide partnersteden van Rijssen-Holten.

Iedereen is in opperbeste stemming en na de woorden van voorzitter Leo Thiele, “Laten wij er met ons allen een onvergetelijke reis van maken” gaat het richting Borghorst. Op het Heimathaus in Borghorst worden de Korhanen gastvrij ontvangen door voorzitter Franz Josef Schönebeck. Iedereen is van mening dat dit museum goed laat zien, hoe er geleefd werd in de afgelopen 100 jaar. Na deze eerste kennismaking met Borghorst wandelt de groep naar café restaurant Tümler, de repetitieruimte van onze zangvrienden van MGV Borghorst. De eerste kontakten zijn dan al gelegd en deze worden beklonken met een kort optreden van beide koren.

Na een heerlijke broodmaaltijd reist de groep verder naar Winterberg om een nacht te verblijven in de Bochumer Skihut. De schoolreisjesgeest komt bij velen weer naar boven. Als iedereen ingekwartierd is gaat het, na een voedzame maaltijd, richting Landal Winterberg. Samen met het Gemischter Chor Grönebach wordt er, onder toeziend oog van loco burgemeester Martin Schnorbus, een concert gegeven. Het Grönebacher Chor zingt meerstemmig prachtige Heimatslieder en de Hoolter Korhanen maken met hun repertoire een goede indruk op de Duitse en vele Nederlandse gasten. Een extra compliment voor de jonge generatie, in het bijzonder, Ruben Haneveld, Laurens Jan Meinsma en Bert Reilink, die met hun muzikale bijdrage het koor inspireren en beter laten zingen. Vooral de solozang van Bert Reilink maakt deze avond grote indruk. Na afloop wordt er informeel nog lang door gezongen onder aanvoering van de onvermoeibare Ruben Haneveld en Gerd Thiele, accordeonist, bij het Grönebacher Chor.

Laat in de avond trekt het gezelschap naar Winterberg, waar het alleen maar gezelliger wordt. Na een, voor velen, korte nacht trekt het gezelschap de andere dag, naar de skihut van de Brabander, om afscheid te nemen van al die nieuwe vrienden. Een spontane reactie bij de Brabander, “Waarom zijn jullie gisteravond hier niet geweest”, geeft al aan hoe gezellig het tijdens dit afscheid weer is. Tegen 13 uur worden, over en weer, de cadeaus overhandigd en daarna gaat het richting Holten. In Dülmen wordt de inwendige mens versterkt en dan pas zitten de Korhanen achter hun eerste halve liter geestrijk vocht. Tegen zessen wordt de thuishaven bereikt en wordt er nog gezellig na gepraat. “Bij de meesten is de vogel er wel af”, is de opmerking van een vermoeide Korhaan.

Teun Deijk

1 reactie
  1. eskade zegt

    Ongelooflijk wat één enkele halve liter bier kan aanrichten in een menselijk lichaam…..;)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.