Holterbergloop 2009 een kuitenbijter

0

HOLTEN – Wim Brinks weet nog goed hoe het begon. In 1984 was hij voorzitter geworden van de Atletiekvereniging Holten en op vergaderingen van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) trof hij altijd zijn collega Johan Huis in ’t Veld van Atletics in Nijverdal. "We kwamen met elkaar aan de praat.

Op een gegeven moment zeiden we tegen elkaar: zou dat niet wat zijn, een loop over de Holterberg?"

In 1988 was het zover: de eerste Diepe Hel Holterbergloop werd gehouden. Er waren meteen al circa 300 deelnemers. "We hadden natuurlijk het voordeel dat de Holterberg bij lopers in de hele regio al een naam had", zegt Wim Brinks.

Morgen wordt de loop voor de 22e keer gehouden, met naar alle waarschijnlijkheid een recordaantal deelnemers. Want er zijn al 1525 voorinschrijvingen, tegen 1170 vorig jaar.

Het is geen wonder dat de Diepe Hel Holterbergloop in de loop der jaren zo’n succes is geworden, vindt Wim Brinks. Hij komt op de berg nationaal bekende lopers tegen die daar trainen. "Je kunt hier alles doen. Heuveltraining, bos-

loop, het zware werk op asfalt. En je kunt goedkoop overnachten in het Stay Okay. Dan heb je ’t voor een paar dagen goed voor elkaar."

Voor het eerst gaat het parcours over de Motieweg. Een echte kuitenbijter, want deze weg – vanaf de Helhuizerweg tot de Holterbergweg – gaat 800 meter lang alleen maar omhoog. Met een procent of vijf, maar aan het eind zelfs met tien.
De Motieweg is in het parcours opgenomen, omdat de organisatie voor dit jaar eens wat anders wilde.
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.