Holtense Triathlon wordt feest

0

Vrijdag 14 juli
 
Op vrijdag 14 juli begint voor de 22e keer het Triathlon Holten weekend. Ook dit jaar weer veel sport en sensatie voor een gezellig en sportief weekend. Op vrijdag begint het weekend met sportieve activiteiten en verschillende optredens.

19.15 uur OPENING
Spectaculair optreden door Medicamento die met haar Zuid-Amerikaanse ritmes en Braziliaanse klanken het publiek opzwepen met zeer dansbare muziek. Gevolgd door een officiële vlaggenparade.

20.00 uur KINDER RUN-BIKE-RUN
Het Triathlon weekend gaat van start met de Kinder Run-Bike-Run voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Holtense basisscholen. Zij kunnen dit jaar weer strijden voor het Holtens Scholierenkampioenschap, ingesteld door sponsor Steunenberg Schoenen. Ook dit jaar zullen de deelnemers weer finishen op ‘t Smidsbelt, waar ze aangemoedigd kunnen worden vanaf de tribunes!

21.00 uur ZWEM-LOOP
Ook op vrijdagavond kunnen atleten in actie komen. Dit jaar wordt voor de tweede keer een zwem-loop georganiseerd. Een ieder die graag mee wil doen aan deze zwemloop is welkom. De deelnemers zwemmen 500 meter in zwembad Twenhaarsveld en lopen daarna circa 5 km, waarna ze hun finish maken op ‘t Smidsbelt.

22.30 – 24.00 uur FEESTAVOND MET O.A. JANNES EN MEDICAMENTO

Image
Na de zwemloop kan het publiek zich op ’t Smidsbelt vermaken met muziek.
De eerste dag van het Triathlon weekend zal worden afgesloten met een geweldig optreden van niemand minder dan Jannes!

Voorafgaand aan Jannes een spectaculair optreden van Medicamento met Zuid-Amerikaanse ritmes en Braziliaanse klanken.

Image

En een optreden van de dansgroep o.l.v. Hester Paalman. Kom dus lekker meezingen en dansen op ´t Smidsbelt! Toegang gratis  
 
 

Zaterdag 15 juli
 
Op zaterdag 15 juli vindt vervolgens de International Triathlon Holten plaats met dit jaar weer zo’n 1000 deelnemers. Ook zijn er die dag tal van andere activiteiten en natuurlijk het grote slotfeest.

12.45 – 20.30 uur INTERNATIONAL TRIATHLON HOLTEN

Image
Zaterdag 15 juli kunt u genieten van de 22e editie van de International Triathlon Holten. Vanaf 12.30 uur beginnen nationale en internationale toptriatleten aan de Olympic Distance Triathlon. De atleten starten in de Schipbeek, nabij de tv-toren van Markelo, voor de 1500 meter zwemmen. Image
Vervolgens stappen de atleten op de fiets om 40 kilometer af te leggen, waarbij vijf maal de Holterberg beklommen wordt. Tot slot het 10 kilometer hardlopen, bestaande uit vier rondes door het centrum van Holten met de finish op ’t Smidsbelt. Voor de vijfde maal is de Triathlon een officieël ITU Olympic Qualifying Event waarmee topatleten punten kunnen verdienen voor de kwalificatie van de Olympische Spelen van Peking 2008. Reken maar dat de vele topatleten tot het uiterste gaan in Holten om deze punten binnen te slepen! Na de Olympic distance wedstrijd vertrekken er meer dan 700 recreatieve deelnemers om hun Triathlon Holten te zwemmen, fietsen en lopen. Zij zullen hun start maken in Recreatiebad Twenhaarsveld en tevens finishen op ’t Smidsbelt. De gehele middag en avond kunt u alle deelnemers aanmoedigen langs het parcours en op de tribunes!

13.30 – 18.00 uur SPORT- EN PROMOTIEMARKT
De hele zaterdagmiddag kunt u terecht op de groots opgezette sport- en promotiemarkt in het dorpscentrum en op het Kerkplein. Veel sponsoren van de International Triathlon Holten zullen hier present zijn. U vindt er allerlei leuke artikelen en speciale aanbiedingen.

14.30 – 18.00 uur McDONALD’s KINDER SPEELSTRAAT
Ook voor de kleinste bezoekers is genoeg te beleven. De Kerkstraat is de gehele middag omgetoverd tot een speelparadijs voor de jeugd van 2 tot 14 jaar. Voor de kleintjes is er onder andere een draaimolen, kruiptunnel en een zweefmolen. Voor de oudere kinderen is er een klimwand van wel 6 meter hoog! Doe je best om helemaal tot de top te klimmen. Toegang gratis

Vanaf 21.30 uur AFTER RACE PARTY MET O.A. LEE TOWERS
De International Triathlon Holten eindigt traditioneel met een groot feest op ’t Smidsbelt. Na de finish van de laatste deelnemers starten de optredens van de Reeperbahner Stimmungsmachers, Lee Towers en Cooldown Café. Toegang gratis

Reeperbahner Stimmungsmachers

Image
Een parodie op de ouderwetse, Duitse schlagermuziek met meedeiners en meezingers als “Ein Festival der Liebe” en “Fiësta Mexicana”.

Lee TowersImage
De zingende kraanmachinist met de beroemdste elleboogbeweging die er is. En “You’ll never walk alone” is natuurlijk ook een heel toepasselijk Triathlon-nummer.

Cooldown CaféImage
Twee dames en twee heren. O.a. bekend van “The lion sleeps tonight” met Gerard Joling. Gezellige meezingers en luchtige zomerhits.
RADIO- EN TV-UITZENDINGEN
De International Triathlon Holten zal tevens te volgen zijn via de radio en tv. TV-Oost zal zaterdag 15 juli alles nog eens overzichtelijk in beeld brengen in een special over het evenement. Verder is de wedstrijd op zaterdag rechtstreeks te volgen op Radio 350 op 105.2 FM.

INLICHTINGEN
Meer informatie over de International Triathlon Holten kunt u vinden op www.triathlonholten.nl. Ook kunt u voor inlichtingen contact opnemen met de stichting op telefoonnummer (0548) 36 69 11.
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.