Holtense Smidsbelt in toekomst autovrij

0

HOLTEN – Op de Smidsbelt mogen voorlopig nog auto’s staan, maar in de toekomst moet het plein in hartje Holten autovrij worden.
Dat is althans de bedoeling van het gemeentebestuur.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat er 27 tijdelijke parkeerplaatsen op de Smidsbelt komen. Dat is conform de afspraak met ondernemers aan het plein.

Een rechtszaak, met winkeliers versus gemeente, lag ten grondslag aan de 27 tijdelijke parkeerplaatsen. Ze worden aan de oostkant van de Smidsbelt gesitueerd. De vakken worden gemarkeerd met roestvrijstalen spijkers in de voegen van de sierbestrating. Met fietsrekken wordt het parkeergedeelte met de rest van het plein gescheiden. Voor op de Smidsbelt worden de bronzen keunen (varkens) geplaatst.

De roestvrijstalen spijkers worden over enige tijd weer verwijderd. Want het college van burgemeester en wethouders is van plan om de Smidsbelt ‘autovrij’ te maken. Volgens plan zal dat gebeuren als de Dorpsstraat met een reconstructie ‘verkeersluw’ is gemaakt. Maar dat kan pas als het Wansinktracé als nieuwe verkeersroute is aangelegd. Het gemeentebestuur is stellig van plan om daar in 2011 mee te beginnen.
(bron tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.