Holtens Kampioenschap Tafeltennis groot succes

0

HOLTEN – De tafeltennisvereniging Holten organiseerde zaterdag 5 januari j.l de open holtense kampioenschappen tafeltennis voor Recreanten.

Met ongeveer  40 deelnemers kan teruggekeken worden op een zeer geslaagd en sportief toernooi  en werd het aantal deelnemers van vorig jaar wederom overtroffen.

Ook de dames lieten van zich spreken met 6 deelneemsters in de recreantenpoule. De hoofdprijzen bij de recreanten gingen achtereenvolgens naar Tim Hakkert (heren) ,Janneke van Zon (dames) en Jochem Bolink (jeugd)

Vanaf ’s ochtends  10  uur ontwikkelde een spannende strijd in een gezellige atmosfeer in de gymzaal aan de Vrijheidslaan. De recreanten heren speelden een meerkamp .Op onderling resultaat wist Peter Heunders de 3e plaats te bemachtigen ten koste van Dik van Zon. De plek om de titel ging duidelijk tussen Ruben Jol en Tim Hakkert. In hun onderlinge duel werd de strijd in het voordeel van Tim beslecht die de 3e en beslissende game met 11-2 won. Hiermee greep Tim de titel met een ongeslagen status.

Bij de dames een zeskamp met een vergelijkbaar beeld. Een tweestrijd tussen Grietje Tuitert en Janneke van Zon. Beiden wonnen alle confrontaties en ook hier moest het onderlinge duel uitkomst bieden. Janneke mocht zich na een spannende ontmoeting (13-11/11-7) als kampioene laten huldigen en mag in 2014 de titel gaan verdedigen. Een knappe bronzen plek viel te noteren voor Jessica Smit.

In de goed bezette jeugdklasse werd in 2 poules gestreden voor het eremetaal. In poule A was zelfs een tussenronde nodig nadat Thijs Hofman, Ingmar Nepler en Jort Jansen exact gelijk waren geëindigd. Via de tussenronde wisten Thijs en Ingmar de kruisfinales te bereiken. In poule B waren Jochem Bolink en Rob Hofman sterker dan hun concurrenten.

Jochem en Rob waren ook in de kruisfinales te sterk voor hun tegenstanders zodat zij zich konden gaan opmaken voor hun 2e confrontatie van die dag. De eerste ontmoeting in de poule werd nog door Rob gewonnen maar in de finale had Jochem zich kennelijk beter ingesteld op het spel van Rob. Jochem won met 2-0 maar de verschillen waren klein getuige de game standen van 11-8 en 11-9.

De strijd om de 3e en 4e plaats wist Ingmar in zijn voordeel te beslissen.

Ook de competitie spelers lieten zich gelden en werden op sterkte ingedeeld in een A en B groep. Bij de competitie B spelers ging de titel net als vorig jaar naar Arjan Hakkert die in een meerkamp als sterkste uit de bus kwam en ongeslagen bleef. Arjan zal volgend jaar doorschuiven naar de competitie klasse A

Bij de A spelers  wist Frank Bruggeman de titel in de wacht te slepen door overtuigend met 2-0 naaste concurrent Fred Hulleman te verslaan. Nico  Valk meldde zich ook nadrukkelijk om de prijzen door verrassend van Frank te winnen. Nico verloor echter van Fred en Jan Ophof en moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde stek.

In het dubbelspel werden koppels gevormd van  competitie spelers en recreanten hetgeen een leuke mix aan wedstrijden opleverde. De finale in het dubbelspel ging tussen Arjan Hakkert/Sander Boonstra en Ruben Jol/Peter Heunders . Arjan en Sander  kwamen als sterkste koppel uit de bus.

Om 15.00 uur  werd het toernooi afgesloten met het uitreiken van de door Tastoe beschikbaar gestelde prijzen .

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.