Holtenaren in het zonnetje tijdens goodwillavond

0

HOLTEN – De vrijdag voor het carnavalsweekend zijn er zoals ieder jaar weer een aantal Holtenaren vereerd met een bezoek en een oorkonde van de Fienpreuvers.

’s Middags ging een select gezelschap namens de vereniging langs Holtenaren die iets voor prins Tox of de Fienpreuvers hebben betekend. Nestors van de Fienpreuvers Hennie Rustebiel en Jan Markvoort (De Ontvanger) werden vereerd met een oorkonde en mooie woorden van prins Tox en zijn adjudant Toga, vanwege hun vele verdiensten voor de vereniging.

Ook werden er enkele familieleden van de prins in het zonnetje gezet. Ook nichtje Linda Brandes, zij hielp met het ontwerpen van de medaille van de prins, en ‘tante’ Henny ten Velde kregen de waardering van de prins. Op elk adres werd het gezelschap in de watten gelegd met een overvloed aan lekkernijen waarbij tante Henny de kroon spande met schalen vol broodjes gehaktbal. Bijna oud-Fienpreuver Herman Biesters kreeg ook een bezoek en oorkonde. Biesters stopte onlangs in stilte bij de Fienpreuvers maar gaf vrijdagmiddag aan dat de deur naar een langer verblijf in een andere rol bij de vereniging nog openstaat.

Niet-carnavaller Nico van Esmond werd ook enorm verrast, nadat hij dacht dat er een makelaar langs zou komen om te praten over zijn huis dat te koop staat. Van Esmond is de grote steun en toeverlaat voor Tox bij de Holtense Handelsvereniging (HHV) in zijn rol als secretaris van de HHV. Hier maakte prins Tox en passant nog even bekend dat hij zal stoppen in zijn hoedanigheid als DJ. Een belofte waar hij door het gezelschap aangehouden zal worden. ‘s Avonds werd het selecte gezelschap aangevuld met alle andere leden van de carnaval en werd er met een grote touringcar langs Holtenaren getourd die wat hebben betekend voor de Holtense gemeenschap. Met ruim zestig man werden onder ander de huiskamers gevuld van Joop van Engbrink (40 jaar organist van de gereformeerde kerk in Holten), Feike Huisman (Miss Overijssel), Jan Aaftink (ruim 40 jaar bij de Supportersvereniging der Roodzwarten), Ans en Johan Steunenberg die onlangs hun zaak overdeden aan Roel Walgien werden verrast tussen de schoenen in hun ‘eigen’ zaak en de dames van Blauw Wit die afgelopen jaar kampioen werden kregen ook een verrassingsbezoek in hun eigen kantine. Tussendoor was er nog een flitsbezoek aan de Stadskelder (waar mooie dingen te gebeuren staan na de verbouwing) en de avond werd afgesloten in het nieuwe onderkomen van de Braandheultjes op het Sportdal waar ook de Versierders van de Fienpreuvers het feest kwamen vergroten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.