Holten maakt zich op voor de kermis

0

Holten – Inmiddels maakt Holten zich op voor de kermis van aankomend weekend. IPV dinsdag begint deze op donderdag as en zal een dag later eindigen nl op zondag. Om de discussie rond de kermis in Holten nog eens door te nemen, in lees verder een reactie van vorig jaar….

Als je Holten binnenkomt rijden zie je een bord Kermis staan. Als Holtenaar denk ik dan…. Laat me toch niet lachen. Die zogenaamde kermis is al jaren een lachertje. Een grote blunder van onze middenstand tov onze gasten. De meeste gasten hebben een betere kermis thuis vergeleken met dat zielige gedoe in Holten. Ik snap niet dat er in Holten niet eens een keer nagedacht wordt. Lees ik eerst op Holtensnieuws dat de kermis in de Dorpsstrat wordt gehouden, zie ik tot mijn verbazing dat het weer op de Smidsbelt is. Een plek die er speciaal voor aangelegd is (Kalfstermansweide) is blijkbaar ook al niet goed genoeg. Het valt dan niet op dat er kermis is in Holten wordt er dan gezegd. Wat een onzin. Op de huidige locatie zul je er maar met je kleine kinderen en kinderwagen langs moeten daar bij die draaimolen, dan ben je niet blij. Het wordt tijd dat we nu eens een keer echt wat goeds bedenken.

Kermis bij de Triathlon of bij de Keunefeesten lijkt mij een veel beter idee. Die mensen die denken dat wij een kermis moeten organiseren voor de zogenaamde gasten, kunnen beter uit die organisatie stappen. Het is gewoon helemaal niks, en ook niet voor die kermisklanten zelf. Het verbaast mij elke keer weer dat die hier nog een boterham uit kunnen halen. Kijk maar eens naar Rijssen, daar is de gemiddelde braderie beter bezet, met mensen en met kermisklanten. Kijk eens naar Markelo. Waarom kan het daar wel? Hier heeft het zo geen zin. Vroeger was het wel anders. Dan zul je zeggen, je moet niet altijd naar vroeger kijken, maar dat was tenminste nog een kermis. Een centrum vol met leuke attracties, het treintje dat af en aan reed en de mensen een rondje Holten liet zien. De biertent op de splitsing en vooral de eensgezinde muziek, die door heel het dorp klonk. Gasten van allerlei campings het leuk vonden om te komen en er een commissie was die allerlei leuke dingen organiseerde. Er een drive-in show speelde voor de tieners in een zaal Amicitia, die ook al is afgebroken. Ik heb wel eens het idee dat er in Holten meer afgebroken wordt dan opgebouwd. Waar is onze braderiekoningin gebleven? Of is dat niet meer van deze tijd? Ik denk het juist wel. Een Koningin die, net als de prins carnaval, een paar dagen de sleutel van het dorp krijgt en dan mag regeren. Ik hoop dat wanneer we het over de kermis hebben in Holten, dat het ook over de kermis hebben, en niet over die anderhalve man en een paardenkop die langs onze 8 kraampjes loopt en binnen 5 minuten weer weg is.
Wat dat betreft ben ik het met de voorgaande reactie een. Er staat meer op de parkeerplaats bij de sporthal dan op ons mooie Smidsbelt.

Misschien heb ik niet alles goed begrepen, maar mijn hart laat ik spreken. Ik hoop dat ik hiermee de tongen een beetje los maak en er nog meer reacties komen.
Ik wil Holtensnieuws alvast bedanken voor deze ruimte.

“de Bakker” c

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.