Holten in 2013 gastheer van het EK onder de 23 jaar

0

Holten wordt in 2013 het decor voor het Europees Kampioenschap Triathlon onder de 23 jaar!

Dat is vandaag officieel bekend gemaakt door de ETU (European Triathlon Union). Het wordt de tweede keer dat de Stichting Triathlon Holten een EK organiseert. De eerste keer was in 2009. Holten werd verkozen als gastheer van het EK vanwege onder meer haar ruime ervaring als organisator van triathlons, de positieve referenties van atleten en de steun van honderden vrijwilligers en een enthousiast publiek. Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten, kan zijn geluk niet op. “Ik ben ontzettend blij dat wij het EK onder de 23 jaar mogen organiseren. Het past uitstekend binnen de ambities van de Stichting Triathlon Holten. Jongeren en topsport vinden wij een waardevolle combinatie. We willen talenten uit Nederland maar ook uit het buitenland graag de kans geven hun carrière in de topsport vorm te geven. Door junioren een eigen podium te geven, worden ze gestimuleerd door te zetten.”

Triathlon Holten 2012
Een combinatie van fanatieke en enthousiaste topsporters en recreanten die samen met de vele toeschouwers ieder jaar voor een unieke sfeer zorgen, dat maakt de Triathlon Holten zo bijzonder. Dit jaar vindt het evenement op 6 en 7 juli plaats. Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 6 juli : officiële openingsfeest
Zilveren Kruis Achmea kinder run-bike-run en deWeekkrant.nl Zwemloop.

Zaterdag 7 juli : Premium European Continental CUP & Junior CUP Olympic Distance Triathlon
1/4 en 1/8-ste Triathlon (recreatieve deelnemers)
Triathlon after race party

Twitter en Facebook
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Triathlon Holten? Neem dan een kijkje op www.triathlonholten.nl en/of volg ons op Twitter (www.twitter.com/triathlonholten) of Facebook (www.facebook.com/triathlonholten).

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.