Holten 5 kampioen zaalvoetbal

0

HOLTEN – Afgelopen vrijdag moesten de heren van Holten 5 naar de Scheg in Deventer waar de sterke tegenstander Koninklijk UD 1 op hun stond te wachten. Deze tegenstander stond 3e en is de meest scorende ploeg van de competitie. In de wetenschap dat Holten 5 slechts bij een overwinning het kampioenschap veilig kon stellen was de spanning hoog. Vorige week konden de mannen van speler/leider Jeroen van de Werken ook al kampioen worden door in een rechtstreeks duel met nummer 2 RDC de benodigde punten binnen te halen. Echter de bloedstollende 1-1 was nog niet voldoende. Voor de tweede week op rij reisde de grote supportersschare de rood zwarte mannen achterna, hopend dat het nu wel ging lukken. Al snel werd duidelijk dat Koninklijk UD niet van plan was de punten zonder slag of stoot mee te geven aan Holten.

Er ontstond een tactisch spel dat voor de toeschouwers misschien niet altijd leuk was om te kijken maar de spanning vergoede veel. Het was Marco Spekreijse die op slag van rust de ban brak met een geweldige afstandsknal die de goed keepende keeper van UD totaal verraste. In de rust werden de afspraken nog eens goed doorgesproken en de licht geblesseerde Dirk Jan van Zon besloot om toch nog even zijn tenue aan te trekken. Hij bleek de missing link. Eerst was het Bert Reijlink die op sublieme wijze de Deventer keeper met een lob passeerde en direct daarop bereikte Dirk Jan Erwin Leurink die aan alle onzekerheid een einde maakte. Koninklijk UD gaf zich niet gewonnen en bleef tot de laatste seconde strijden maar Leurink gooide wederom het boek voor UD definitief dicht. 4-0!

Weer werd er een wedstrijd gewonnen met nul tegentreffers, iets wat in het zaalvoetbal een zeldzaamheid is. De nauwelijks te passeren doelman Martin Scheperman, ondersteunt door de nimmer verzakende Jan van Beek en Aanvoerder Tjerk van der Mei, gaven dit seizoen met hulp van de ervaren Herman ten Velde bijna geen kans weg. Het bleek de basis voor een fantastisch seizoen waarin op een gelijkspel na alle wedstrijden werden gewonnen. In de kleedkamer werd de champagne in het rond gespoten en kregen de mannen allemaal een mooi cadeau van hun achterban. Na een goed feest bij de gezelligste sportkantine van Nederland en café het Keuntje vielen de mannen moe maar voldaan in hun bed.

Nu op naar volgend seizoen waar de mannen van Holten 5 hun schoenen weer zullen aantrekken voor de strijd tegen de vaak 20 jaar jongere tegenstanders!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.