Holten 5 boekt historische zege

0

HOLTEN – Zondag jl kwam hekkensluiter MVV’29 9 op bezoek.  

Of het door de zenuwen kwam, of dat men al een slecht voorgevoel had is onbekend, maar MVV kon vijf minuten voor de aftrap pas de ingang van het Meermanskamp vinden. Een warming up was in de ogen van de tegenstander niet nodig waardoor er keurig op tijd 10.45 uur op het hoofdveld kon worden afgetrapt. Stegeman had zijn mannen het belang van deze 6 punten wedstrijd van te voren in de bespreking duidelijk gemaakt. Aanvoerder Jan Deijk had in aanloop naar de wedstrijd ook al motiverende woorden rondgemaild.

Een tot op het bot gemotiveerd team ging er vanaf de eerste seconde vol voor. Na 10 minuten was het al raak, een goede combinatie tussen Glenn en Jan werd door de laatste keurig werd  afgemaakt. Holten bleef druk zetten en voelde dat dit het begin kon zijn van iets moois. Na een half uur spelen stond er al een 6-0 scoorde op bord. Men bleef echter geconcentreerd spelen wat de ruststand op 8-0 bracht. Jan Deijk was de grote man met maar liefst 6 treffers in de eerste helft. De geschiedenis boeken zullen er op nageslagen moeten worden of dit ooit eerder bij Holten gepresteerd is.

De tweede helft kon Holten het aanvallende spel voorzetten. Door een blessure, en geen reserves, moest MVV, tot overmaar van ramp, met 10 man verder. Deze overtal situatie werd door het 5e goed uitgespeeld. Men scoorde en lustig op los. Coach Stegeman kon hierdoor zijn gehele reservebank een invalbeurt gunnen om iedereen deelgenoot te laten zijn van deze historische wedstrijd. Zelfs pinch hitter Eib werd 12 minuten voor tijd nog ingebracht. Dieter moest vanwege displinaire maatregelen helaas genoegen nemen met de verzorgersrol.

Het score bord kon deze monsterzege al lang niet meer verwerken. Na 90 minuten floot scheidsrechter Rudi Drent af, en kon er een stand van 20-0 worden genoteerd.

Het 5e beleefd een seizoen als nooit te voren. Afgelopen zomer vond er een  wissel in de coaching  plaats. In de eerste sezoenshelft was er een leiders-duo welke de fundamenten neerzetten voor de huidige prestaties. Na de winsterstop staat Stegeman alleen aan het roer. Met  17 punten, is er nu al een aantal neergezet waarvan met de afgelopen jaren slechts kon dromen. Moment staat men, met nog 3 wedstrijden te spelen op een keurige 8e plaats.

Het elftal is sterk groeiende wat, nu al in samenhang met een aantal nieuwe spelers die komen, goede perspectieven voor het komende seizoen geeft.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.