Hoe nu verder met de Sportverkiezingen?

0

HOLTEN – Voor het eerst in 20 jaar zijn de Sportverkiezingen Rijssen-Holten, die op 7 februari van dit jaar gehouden zouden worden, niet doorgegaan.

De Commissie Sportverkiezingen Rijssen-Holten heeft, als gebruikelijk in voorgaande jaren, in september 2013 de organisatie van de verkiezingen opgepakt.
Alle besturen van de sportverenigingen zijn hierover tijdig geïnformeerd en verzocht om sporters en teams voor te dragen voor een nominatie.

Tot onze grote spijt moest de commissie constateren dat op de sluitingsdatum voor inzending, t.w. 15 januari 2014, het aantal nominaties aan de magere kant was. Bovendien bleken er in 4 categorieën geen of te weinig nominaties ingestuurd te zijn om te kunnen spreken van een volwaardige verkiezing.

Hoe nu verder?
Voorwaarde voor de Sportverkiezingen Rijssen-Holten is voldoende draagvlak bij de sportverenigingen in de gemeente.
De wijze waarop, door wie, waar en wanneer moeten wellicht in een nieuw jasje gegoten worden. Daarnaast zullen de verenigingen bereid moeten zijn om een financiële en/of organisatorische bijdrage te leveren.

De eerste stap!
De Commissie Sportverkiezingen Rijssen-Holten heeft afgelopen week de besturen van de sportverenigingen in de gemeente Rijssen-Holten een enquête toegestuurd met het dringende verzoek om deze voor 1 juni a.s. in te vullen.

De mening van de bestuurders is voor de commissie van groot belang. Op basis van de uitkomsten van deze enquête zal door de commissie een zienswijze worden geformuleerd.
De Commissie Sportverkiezing Rijssen-Holten en de Sportraad Rijssen-Holten hopen dat in dit resultaat een waarborg kan worden gevonden voor het continueren van Sportverkiezingen in Rijssen-Holten.

Vriendelijk dank voor uw medewerking.

Namens de commissie Sportverkiezingen Rijssen-Holten,

Th.H.G. (Theo) Hagedoorn
Voorzitter

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.