Histerisch besluit verkeer

0

Holten – Ruim twintig jaar zijn er in Holten politieke discussies gevoerd over de verkeersproblematiek waar het dorp mee kampt. Maandagavond is er voor het eerst een besluit genomen. De gemeenteraad Rijsen-Holten stemde in met zowel het Zilverzand- als Wansinktracé. Een historisch besluit.

Formeel werd er besloten over de benodigde bestemmingsplannen voor de twee nieuwe wegen, die wijk De Kol beter moeten ontsluiten en het centrum moeten ontlasten van verkeer.

Na een levendige discussie koos een nipte meerderheid van de raad (13 tegen 12) voor het Zilverzandtracé. Tegen het raadsvoorstel stemden de fracties van SGP, VVD en ChristenUnie.

Dezelfde oppositiepartijen steunden, na hoofdelijke stemming, een amendement van de SGP. In het aanvullende voorstel werd de raad verzocht de besluitvorming over de tracés nog even uit te stellen. Totdat de uitkomsten van een onderzoek naar rondwegen langs Holten en Rijssen bekend zijn. Wethouder Wim Stegeman (ruimtelijke ordening) ontraadde uitstel. "Het Zilverzandtracé zal in de toekomst tóch nodig zijn. Of er nu wel of geen rondwegen komen", motiveerde de wethouder, die tevens verzekerde dat er ‘geen schop de grond in gaat’ voordat de uitkomsten van de onderzoek naar de rondwegen bekend zijn. Het amendement van de SGP werd vervolgens verworpen. PvdA, CDA en Gemeentebelang stemden tegen.

Alle partijen toonden zich wel voorstander van Wansinktracé. Gisteravond werd ook duidelijk dat veel Holtenaren bezwaar gaan maken tegen de nieuwe wegen.

(bron TC Tubantia) 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.