HHV is voor verschuiven van problemen

0

HOLTEN – Holten kent al jaren een probleem in het centrum. Het wil maar niet lukken om daar beweging in te krijgen, in de richting van een oplossing. Het gaat om de verkeersstroom door het centrum die teruggebracht zou moeten worden tot dorpse proporties.

In de volksmond heet dat verkeersluw maken. Vrijwel iedereen in Holten zal het er mee eens zijn dat daar nu eindelijk eens haast mee gemaakt moet worden. De Holtense Handelsverenging heeft nadat zij jaren tegenstander was van het verkeersluw maken van het centrum, nu het standpunt dat het centrum verkeersdood gemaakt moet worden, door een knip in de doorgaande weg aan te brengen.

Daarmee wordt de doorgaande reiziger die wel iets in het centrum wil zoeken, juist ontmoedigd om stapvoets door het dorpscentrum te rijden. Ook de verkennende toerist wordt op deze manier uit het dorp geweerd. Bovendien ontstaat, met name buiten de sluitingstijden van de winkels een verlaten centrum.

De verkeersproblemen die men nu uit het centrum wilt halen, duiken natuurlijk elders in het dorp weer op. Bovendien zullen er nieuwe problemen bijkomen als het verschuiven van ( vracht)verkeer niet gepaard gaat met structurele en duurzame oplossingen. En dat is wat er nu lijkt te gaan gebeuren.

De Holtense Handelsvereniging staat nu voorop als het gaat om het verschuiven van de problemen uit het centrum, maar wenst geen structurele oplossing voor de verschoven problemen. Ego?stisch klampt men zich vast aan een verkeersstroom die in hun ogen zo dicht mogelijk langs het centrum, maar nu wel door woonwijken, moet gaan rijden. Dat uit angst voor omzetverlies in plaats van kansen te grijpen om Holten voor inwoner en toerist tot een aantrekkelijk groen dorp te maken, waar een aanzuigende werking vanuit zal gaan. En door het verschuiven van de problemen worden ook de mogelijkheden voor een natuurlijke verbinding van het dorp met de Holterberg beperkt, zoals men in de visie Holten Kom zou willen. Per saldo wordt met die opstelling van de HHV de burger opgezadeld met een kwaliteitsverlies  buiten het centrum,  zal het dorpse karakter er  niet op vooruitgaan en is de kans groot dat de vermeende voordelen voor de middenstand uit zullen blijven.

Zit Holten na zoveel jaren discussie op deze korte termijn benadering te wachten?

HS Support

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.