Habi wil meer samenwerken

0

RIJSSEN-HOLTEN – De middenstand van Rijssen en Holten moet veel meer samenwerken dan nu het geval is. Dat vindt middendstandsvereniging Habi. De beide plaatsen opereren nu nog teveel los van elkaar.

Als het aan de Habi ligt, moeten de beide plaatsen zich duidelijker positioneren. Zo zou Rijssen meer een modestad kunnen worden, terwijl Holten zich meer kan richten op de recreatieve afspecten. "De toeristen die in Holten genieten van de natuur, kunnen vervolgens gaan winkelen in Rijssen", aldus Ard Wessels, voorzitter van de Habi. "We maken veel te weinig gebruik van elkaars kracht. Rijssen moeten we beter op de kaart zetten."

Hoe dat precies vorm moet krijgen, is onderwerp van een nog lopend onderzoek. De ambitie sluit aan bij de plannen om een ondernemersfonds in te stellen. Met het geld dat de verplichte bijdrage aan het fonds oplevert, moet bijvoorbeeld ook een ‘city-manager’ worden betaald. Die moet zich toeleggen op een verdergaande professionalisering van de city-marketing.

Ondernemers opereren nu nog te vaak los van elkaar. Bovendien spelen er problemen die een meer integrale aanpak nodig hebben. Zo speelt bijvoorbeeld het probleem dat grote winkelketens vaak niet willen participeren in de city-marketing maar wel meeprofiteren.

De gemeente is met een langetermijnvisie bezig, waarin ook de wensen van de Habi worden meegewogen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.