Groen licht voor Kulturhus

0

HOLTEN – Het Kulturhus van Holten kost 465.000 euro extra, maar voor de politici van Rijssen-Holten is dat geen onoverkomenlijk probleem.

Wel moet er alles aan worden gedaan om van de provincie Overijssel en de Europese Unie nog subsidie te krijgen.

Dat bleek gisteravond tijdens de vergadering van de commissie Maatschappelijke Dienstverlening. In eerste instantie werden de kosten van de verbouwing van het voormalige gemeentehuis aan de Smidsbelt geschat op ruim 3,3 miljoen. Onlangs bleek dat het aanpakken van de buitenkant van het gebouw nog eens 465.000 euro extra kost. Een behoorlijk bedrag, maar het Kulturhus wordt gezien als een impuls voor het centrum voor Holten. Volgens de commissieleden mag deze ontwikkeling best wat kosten.

Wel bestaat de mogelijkheid dat de provincie 238.000 euro subsidie kan verstrekken. Wethouder Hans te Keurst kreeg de opdracht er alles aan te doen om dit geld binnen te halen. Ook moet hij uitzoeken of een Europese subsidie mogelijk is. Overigens is het nieuwe kostenplaatje van 3,8 miljoen wel de absolute grens volgens de commissie. Zo zei Harry Dul (CDA): “Het is een Kulduurhus, maar het moet geen Kulduurderhus worden.”

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.