Global Offensive’ voor de Voedselbank Rijssen-Holten

HOLTEN – Leerlingen van scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten halen tussen 17 en 18 december een nachtje door. Al “gamend” halen zij zo al tien jaar op rij geld op voor het goede doel, dit keer voor de voedselbank Rijssen-Holten.

Voor de lol ‘s nachts naar school: het klinkt bizar, maar de leerlingen hebben het er graag voor over. De 76 jongens en meiden gaan helemaal los op games als FIFA 16, Counter Strike Global Offensive, Trackmania Nations en League of Legends. Acht medewerkers zorgen voor de begeleiding.

Met hun gamemarathon zamelen de leerlingen vlak voor kerst geld en goederen in voor de voedselbank. Elke leerling laat zich voor minimaal 35 euro sponsoren. Ook nemen ze allemaal minstens twee voedselproducten mee voor de voedselbank Rijssen-Holten.

De LAN-party, waarbij leerlingen ook in competitie tegen elkaar gamen, is met de tiende editie inmiddels een vaste traditie op De Waerdenborch. Vorig jaar haalde een leerling een recordbedrag op van 250,25 euro. Of dat record dit jaar verbroken wordt, wordt bekendgemaakt op de avond zelf.

Over de voedselbank

De voedselbank Rijssen-Holten is er voor mensen uit de gemeente die geen of onvoldoende geld hebben om eerste levensbehoeften te kopen. De voedselbank zamelt onder andere voedsel in, waaruit voedselpakketten worden samengesteld.

Over De Waerdenborch

De Waerdenborch is een openbare scholengemeenschap met 2300 leerlingen met vestigingen in Goor en Holten. De leerlingen komen vooral uit de gemeenten Rijssen-Holten, Hof van Twente en Deventer.

Reacties zijn gesloten.