Gigantische opkomst bij mountainbiketocht

0

HOLTEN – De zondag 6 januari j.l. verreden Beemd- en Bergtoer van de Wielervereniging Holten mocht zich verheugen in een enorme deelname.

Uit alle windstreken kwamen de vele fietsers naar Holten om de strijd aan te gaan met de vele heuvels in met name de Beuseberg en de Holterberg.

Het bijna ideale weer speelde, in tegenstelling tot voorgaande jaren, ook erg mee. Uiteindelijk schreven zich zo’n 1600 veldrijders in voor een mooie tocht van 30, 40 of 50 kilometer over veelal onverharde wegen en paden. Vele delen van de route werden éénmalig alleen voor dit evenement opengesteld door de meer dan 30 landeigenaren.

Natuurlijk ging de tocht ook dit jaar weer dwars door de koeienstal van boer Schutte in de Beuseberg maar een noviteit was het dweilorkest van de Braandheultjes in de zandafgraving op de Holterberg. Deze muzikale doping en arbeidsvitaminen werden erg op prijs gesteld door de vele fietsers. Het was heel lang erg gezellig in deze “Oranjekoele” waar de mountainbikers van alle kanten doorheen werden gejaagd. De verzorgingspost halverwege de route was na de tocht, ondanks extra inkopen de dag voor de tocht, geheel door zijn krentenbollen en gevulde koeken voorraad heen.

De volgende toertocht die de Wielervereniging Holten organiseert is de Holterbergtoer op zondag 7 april. Dit is een toertocht voor de racefietsers met afstanden van 80, 110 en 150 kilometer. Binnenkort volgt hierover meer informatie op de website van de Wielervereniging Holten www.wvholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.