Geweldenaren aan het werk

0

HOLTEN – In de voorjaarsvakantie, op zaterdag 25 februari, staat Het Bos centraal bij Natuurdiorama Holterberg. Het programma begint om 14.00 uur in het natuurmuseum met een korte uitleg over het bos en wordt voorgezet in de Holterberg.

Daar wordt gedemonstreerd hoe bomen omgezaagd worden én hoe die vroeger met behulp van paardenkracht uit het bos werden gesleept. Koudbloedpaarden zijn zwaar gebouwde sterke paarden met een rustig temperament.

Twee van deze geweldenaren komen naar de Holterberg en ziet u aan het werk. Als de bomen uit het bos zijn gesleept is het de beurt aan houtkunstenaar Remco Rensen. Met een motorzaag tovert hij voederhuizen, eekhoorns, uilen en wat u maar wenst uit een boomstam.

Boven het houtvuur in de vuurkorf kunnen kinderen een broodje bakken en bij koud weer is er hete chocolademelk verkrijgbaar.  

Het programma op zaterdag 25 februari start om 14.00 uur en deelname kost € 3,00.
Tijdens de voorjaarsvakantie is het natuurmuseum dagelijks open van 11.00 tot 17.00 uur. Natuurdiorama Holterberg is te vinden aan de Holterberbergweg 12 te Holten.

Meer informatie op onze website www.museumholterberg.nl
 
Bij de ansicht
Deze nostalgische ansichtkaart “Holten, in de Holterberg” is uit de tijd dat de kaarten nog prentbriefkaarten werden genoemd en dateert uit ca. 1960.

Archief Natuurdiorama Holterberg, vrij te gebruiken bij dit persbericht.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.