Geslaagde “JRE Streetdine”

0

HOLTEN – Jeunes Restaurateurs d’Europe-Nederland organiseerde zaterdag 13 september een landelijke verrassingsactie “JRE Streetdine”.  Alle aangesloten restaurateurs gingen van 12 tot 13 uur de straat op, en serveerden op het zelfde moment zonder communicatie vooraf, totaal onverwacht en unieke locaties een menu.

Beide Jeunes Restaurateurs in Holten, Restaurant & Hotel Hoog Holten en De Swarte Ruijter, deden ook aan de actie mee. Hoog Holten verraste wandelaars en fietsers op het Beukenlaantje en De Swarte Ruijter stond in het centrum van Holten te koken. Elders in Nederland stonden er o.a. tafeltjes op het perron van het NS station in Harderwijk, bij het standbeeld van Mata Hari in Leeuwarden, bij een modeshow op de catwalk in een winkelcentrum in Leidschendam, op de markt in Weert, voor het stadhuis in Middelburg en in de paleistuin in den Haag.

Voorbijgangers werden uitgenodigd om aan een gedekte tafeltje voor 2 plaats te nemen en kregen een culinaire flitslunch geserveerd. Aan passanten werden culinaire hapjes uitgedeeld. Over deze unieke culinaire beleving en deze onwaarschijnlijke ontmoeting met de chef bracht werd meteen volop getwitterd.

Voorzitter Rik Jansma (restaurant Basiliek in Harderwijk): “dit benadrukt wee eens de verjongende en vernieuwende kracht van de Jeunes! Wij hopen met deze ludieke actie potentiele nieuwe gasten te hebben aangespoord om onze restaurants te bezoeken”.

Over Jeunes Restaurateurs d’Europe

2014 is een bijzonder jaar!  In 1974 is JRE als kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France van start gegaan. Vanwege het succesvolle concept en de grote internationale interesse vanuit, in eerste instantie Duitsland, Italië, België en Zwitserland werd de vereniging in 1993 ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d’Europe. Niet veel later volgden Nederland en Spanje. Momenteel Zijn de Jeunes Restaurateurs in 12 Europese landen actief met 330 ‘jeunes chefs’, tellen we meer dan 180 Michelinsterren  en zijn er zelfs aspiraties om intercontinentaal te gaan… Zij hebben gemeen dat ze hun talent en passie voor het vak met elkaar willen delen. De chefs van JRE combineren hoogwaardig culinair vakmanschap met passie voor de Europese gastronomie en respect voor de lokale tradities en producten. Als geen ander zijn zij thuis in de innovatieve en inventieve kookkunst, zonder de culinaire erfenis uit het oog te verliezen. Daarnaast onderscheiden de JRE-restaurants zich qua locatie, interieur, omgeving en service. Het lidmaatschap van JRE staat open voor jonge restaurateurs tot 42 jaar. Leden die de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt, worden benoemd tot Table d’Honneur.

Voor meer informatie kunt u bellen met
Remco Vermeulen van Restaurant & Hotel Hoog Holten 06 53 36 16 62

JEUNES RESTAURATEURS D’EUROPE-Nederland
e.    [email protected]
w.    www.jre.eu/nederland
f.    www.facebook.com/JRENederland

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.