Geslaagd najaarsconcert HMV

0
Image

Erelid

HOLTEN – Afgelopen zaterdag (1 november) hield H.M.V haar jaarlijkse Najaarsconcert in sporthal ‘t Mossink. Dit keer was er geen thema, het orkest besteedde tijdens het concert veel aandacht aan de verschillende instrumenten binnen het orkest en waren individuele muzikale talenten binnen H.M.V. te beluisteren. Zo waren er solo’s te horen van Kim Aanstoot (op sopraansaxofoon), Akke Verhoeven (op bariton) en Iris Paaman (sopraansaxofoon), en werden de hoorns en de trompetten in the spotlight gezet middels muziekstukken waarin deze instrumenten de belangrijkste partij hebben. 

Het concert werd geopend door het orkest van H.M.V. met het nummer Anthem van de musical Chess. Daarna werd vervolgd met het nummer Le Rendez-vous de chasse. In dit stuk is een hoofdrol weggelegd voor de hoornsectie, gespeeld door Sabrina Kolkman, Jannette Kappert, Marieke Berends en Wendy Bronsvoort. Teunie Krooshof heeft jarenlang hoorn gespeeld, maar is sinds dit jaar gestopt als muzikant bij H.M.V. Teunie is echter nog steeds een zeer actief en gewaardeerd lid bij H.M.V., daarom kreeg Teunie tijdens deze avond de KNFM-vermelding tot erelid van H.M.V.

Na het orkest trad majorette Jessica Blankena op met een dans op een liedje uit de film Enchanted. Daarna kwam de drumband. Jammer genoeg was dirigent Michiel Bütterhof er niet, maar hij werd goed vervangen door gastdirigent Rik Zengerink. De drumband deed o.a. een heel lastig, maar leuk concoursstuk met dieren- en regenwoudgeluiden, genaamd African Safari.

Na de pauze gaven alle majorettes van H.M.V. een spetterend optreden op de muziek van High school musical en liet Marjon Lubbersen zien hoe er op verplichte muziek van de NBTA gedanst kan worden. Het orkest vervolgde het concert na de pauze met Blow the trumpets. Het solostuk voor de trompetten, gespeeld door Harry Willems, Jo-Anne Koopman, Ingrid Preuter, Willeke Aaltink en Geert Voordes. Het orkest heeft het Najaarsconcert afgesloten met de concertmars Arsenal.

Image

Image

Foto’s G.Willems

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.