Gerko Potman wint clubkampioenschappen

0

Holten – Zaterdag 9 juni jl. vond in cafe Bierlokal am Bahnhof ’t hoogtepunt van het biljartseizoen, namelijk de finale van de Clubkampioenschappen BV Kalfsterman, plaats. Door de leden wordt deze middag sinds enkele jaren beschouwd als zeer prestigieus en bovendien niets minder gezellig. Na zes spannende partijen was het uiteindelijk rooky Gerko Potman die, uit handen van Gerda Brands, de fel begeerde cup de lucht in mocht tillen.

Onder redelijke belangstelling (een aantal mensen had de agenda duidelijk niet goed afgestemd) begon de eindstrijd om iets over 14.00 uur met de openingspartij tussen de heren Goorman (Janus) en Tuitert (Jeurlink). Lange tijd zag het ernaar uit dat Janus toch wel voor een kleine surprise zou gaan zorgen, maar good-old Jeurlink herstelde zich op tijd en sleepte, onder andere door twee leuke series van elf, de partij naar zich toe (4-3). Twee mannen die dit jaar voor het eerst voor Kalfsterman in de competitie aantraden, gingen vervolgens aan de groene tafel staan: Gerko Potman en Erik Dikkers. Dat het niet zomaar ergens om ging, was af te zien aan het feit dat beide spelers in het begin de zenuwen nog niet echt onder controle leken te hebben. Het was vervolgens Gerko, die door een schitterende reeks van 19 caramboles (de hoogste van de middag) als eerste hier doorheen brak en het treffen naar zich toetrok. Omdat het maar liefst 4-0 werd, was het doek voor Dikkers na een partij helaas al gevallen. Jammer voor het verdere verloop van de finale, maar zo kan biljarten zijn. De derde match had een bijzonder tintje, want de twee teamgenoten Janus en Dikkers stonden tegenover elkaar in de Kally Five Old Firm: het kampioenschap van Kalfsterman 5. Het was niet al te best, maar Dikkers won met 4-2 en Janus verspeelde een duur en zuur puntje, dat later nog wel eens van groot belang zou kunnen zijn. 

Na de buffetpauze stond de partij tussen de twee grote favorieten Gerko en Jeurlink op de rol. Een ontmoeting, die volgens insiders wel eens die Vorentscheidung zou kunnen gaan brengen. Het spel golfde op en neer, waarbij Gerko iedere keer toch wel aan de goeie kant van het scorebord bleef staan. Spannend werd het zeker, maar Jeurlink kon niet winnen van de Pette-pupil en moest met een 4-3 nederlaag genoegen nemen. Rekenmachientjes waren daarna niet meer nodig: Gerko had aan drie punten tegen Janus genoeg om de titel van Jeroen Hendriks over te nemen. Maar wat bleek? Janus kreeg het op de heupen en maak dan je borst maar nat. Ongeloof maakte zich van velen, maar met name van de mensen achter de wedstrijdtafel, meester tijdens deze thriller van jewelste, want het zou toch niet gebeuren dat Janus tikte de partij een paar beurtjes te laat uit, wat achteraf de redding van Gerko bleek te zijn, samen met zijn bekeken spel, dat ie ook onder grote, grote druk bleef spelen. Vanaf de nastoot scoorde het jeugdige talent de twee caramboles die nog nodig waren (4-3) en nam het applaus vervolgens met graagte in ontvangst. Het was beslist, de titel was binnen en hij was verdiend. Jeurlink evenaarde in de slotpartij nog wel het aantal van elf wedstrijdpunten door Dikkers met 4-1 aan de kant te zetten, maar het onderlinge resultaat tussen hem en Gerko was natuurlijk doorslaggevend, waardoor de eerdergenoemde insiders inderdaad kenners bleken te zijn.

Namens de organisatie bedankte Marnix v/d Molen iedereen voor de komst en de bijdrage dit jaar aan weer een geweldig toernooi, om daarna de prijsuitreiking voor zijn rekening te nemen. Namens het bestuur en de gehele biljartvereniging mocht secretaris Jeroen Hendriks tenslotte een juweeltje van een groepsfoto aan Gerda uitreiken, met daarop alle leden, zoals die twee weken eerder tijdens het 50-jarig jubileum samen ook al een geslaagd feestje vierden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.