Genomineerd voor Wandelgemeente van het Jaar 2012

0

HOLTEN/ZEIST – De gemeenten Bergen (L), Rijssen-Holten en Ooststellingwerf zijn genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar.

Deze gemeenten springen er op een bijzondere manier uit voor wandelaars. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland.

Uitvoerig beoordeeld
Overal in Nederland zetten gemeenten wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. ‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland, beoordeelt ieder jaar de wandelmogelijkheden in gemeenten in Nederland. Vorig jaar werd de gemeente Tubbergen gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar. Het jaar daarvoor ging de prijs naar de gemeente Horst aan de Maas.

De Grote Drie
Nadat tientallen gemeenten in Nederland deelnamen aan de voorronden voor de Wandelgemeente van het Jaar, zijn Bergen (L), Rijssen-Holten en Ooststellingwerf genomineerd. Deze gemeenten blijken in de praktijk extra vriendelijk voor wandelaars.
Verslaggevers van ‘te voet’ zijn afgereisd naar De Grote Drie en hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten en horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

Meestemmen
De beoordelingen van de genomineerden verschijnen in de eerstkomende editie van ‘te voet’. Iedereen kan tot 8 april 2012 stemmen voor de favoriete wandelgemeente op www.wandelkrant.nl. Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2012.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.