Gemeentehuis opgeleverd

0

RIJSSEN/HOLTEN – Met het plaatsen van handtekeningen heeft op 26 mei 2008 de feitelijke overdracht van het gemeentehuis plaatsgevonden door Aan de Stegge (aannemer) en WA Kemkens (installaties) aan het gemeentebestuur van Rijssen-Holten. De bijeenkomst werd door een paar direct betrokkenen bijgewoond.

Komende weken worden verbeteringen doorgevoerd
‘De lijst met verbeterpunten is klein’, geeft burgemeester Bort Koelewijn en projectbestuurder aan.
Daarbij geeft hij aan dat de aannemer de komende weken de verbeteringen kan doorvoeren terwijl het gebouw steeds verder in gebruik wordt genomen door ambtenaren.

‘Er is 1 probleem’, aldus Koelewijn, ‘en dat is de warmte koude opslag. Daar komt een technische oplossing voor, dat is zeker. We gaan later met de aannemer over de kosten praten, maar we willen eerst het probleem oplossen’. Met de moderne –milieubesparende- techniek van warmte-koude-opslag wordt het grondwater gebruikt om de kantoren op te warmen of juist af te koelen. Daarvoor zijn 2 bronnen geslagen. In het eerst gereedgekomen deel van het gemeentehuis blijken de bronnen niet naar behoren te werken.

Verhuizingen van ambtenaren
De eerste ambtenaren nemen meteen hun intrek in de nieuwbouw. Daardoor ontstaat ruimte in bouwdeel A, het eerste al in gebruik genomen deel van de nieuwbouw. Uiteindelijk verhuist op 13 juni onder meer het bestuur vanuit Holten naar Rijssen.

Gemeentehuis open voor publiek met ingang van 23 juni
Het gebouw is nog gesloten voor publiek. Die deuren gaan pas open op maandag 23 juni 2008. Dat is de dag dat de publieksbalie van de gemeentewinkel is verhuisd naar de balie in het gemeentehuis.

Gemeentewinkel blijft open tot en met 20 juni
De gemeentewinkel blijft tot en met vrijdag 20 juni op de normale locatie aan de Elsenerstraat.
De balie in Holten blijft ook na de verhuizing op normale tijden open.

Bouw duurde 3 jaar
De officiële bouw van het gemeentehuis startte op 24 mei 2005. Toen is de eerste paal geslagen. Nadat het eerste deel van het gemeentehuis gereed was en in gebruikgenomen werd, kon het oude gemeentehuis afgebroken worden. Gekozen is voor nieuwbouw, omdat onderzoek bij het bestaande gebouw had aangetoond dat uitbreiding te duur zou worden.

Meer informatie
Voor vragen over de bouw kunt u bellen met Communicatie Heleen van der Wal, t (0548) 854 47 of 06 22 666 305.
printen
Gezondheidszorg
Maatschappelijke ondersteuning
Werk en Re-integratie
Onderwijs
Milieu en afval
Begraafplaatsen
Religie
Wonen
Integratie
Kinderopvang
Wijkavonden
Collecte’s
Schuldhulpverlening
Platteland-LEADER 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.