Gemeente op zoek naar een miljoen

0

HOLTEN – Als er niet wordt ingegrepen stevent de gemeente Rijssen-Holten de komende jaren af op een structureel tekort van ruim een miljoen euro.
Dat blijkt uit cijfers die het gemeentebestuur inbrengt aan de vooravond van een bezuinigingsdiscussie.

Het dreigende tekort wordt veroorzaakt door financiële tegenvallers. Zo pakt de voorjaarsnota 2009 nadelig uit. Daarbij wordt een structureel nadeel van 96.000 euro geschetst en een incidenteel nadeel van 1.5 miljoen euro. Over heel 2009 wordt een structureel tekort van 397.000 euro voorzien. Tevens wordt verwacht dat de uitkering uit het Gemeentefonds met drie ton per jaar zal verminderen voor Rijssen-Holten. Dit vanwege de tekorten die bij het Rijk zijn ontstaan door de economische crisis.

Morgenavond discussiëren de plaatselijke politici over eventuele bezuinigingen. Verhoging van bijvoorbeeld de onroerende zaakbelasting (ozb) willen de politici sowieso voorkomen. Dat maakt de bezuinigingsdiscussie niet eenvoudiger op, want daardoor zou de gemeente jaarlijks 150.000 euro aan ingecalculeerde inkomsten missen. En dat betekent dus extra bezuinigen.
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.