Gemeente Belang blijkt onbetrouwbaar

4

HOLTEN – De VVD in Rijssen-Holten noemt de gang van zaken bij Gemeente Belang bizar. Voor de verkiezingen hadden de partijen Gemeente Belang en VVD Rijssen-Holten afspraken gemaakt over een lijstverbinding en een constructieve samenwerking. Direct na de verkiezingsuitslag zochten de Christelijke partijen een gedoogpartij uit Holten. Eerst nadat de CDA, SGP en CU een akkoord hadden gesloten hebben zij Gemeente Belang gevraagd om mee te doen in een al gesloten akkoord.

Zonder een seconde over de gevolgen na te denken accepteerde Gemeente Belang direct dit aanbod, geen enkele Holtenaar meer in de raad van Rijssen-Holten voor Gemeente Belang.
Ook werd door de afgesproken constructieve samenwerking met de lokale VVD een dikke streep gezet daarnaast werd als klap op de vuurpijl een belangrijk programma standpunt van Gemeente Belang om maximaal drie wethouders te benoemen snel aangepast naar vier wethouders, een kranten artikel voor de verkiezingen laat duidelijk zien, Gemeente Belang wil maximaal drie wethouders en willen deze kostenbesparing inzetten voor ouderenwelzijn en kunstgras-sportvelden, stelt fractievoorzitter Wim Muller, kiezersbedrog heet zoiets. Frans Noordam fractievoorzitter van de VVD noemt het optreden van gemeente belang een klap in het gezicht van de VVD en in het bijzonder ook in het gezicht van de inwoners van Holten.

Om maar zo snel mogelijk wethouder te worden heeft Jan Aanstoot vriend en vijand laten vallen, wat hem zeker parten zal gaan spelen, als voorbeeld noemt Noordam uit het gesloten akkoord geen koopzondagen. Dat kun je als Gemeente Belang toch niet domweg accepteren van de drie Christelijke partijen, als de winkels zelf wel open willen op zondag moet dat bespreekbaar zijn aldus Noordam, “kijk eens op het terras van Nijkamp en Woody’s op een zondag, dat willen we toch graag in Holten zo houden net als onze kinderboerderij Dondertman”.

Eigen verkiezingsbeloften overboord, partners afgedankt en verworden tot gedoogpartij binnen de christelijke meerderheid van SGP, CU en CDA, Geen Holtense raadsleden meer …

4 Reacties
 1. Max Julian zegt

  Als de beweringen kloppen is het een schrijnende zaak voor GB. Ongeveer net zo schrijnend als de taal- en stijlfouten in dit artikel.

 2. Erik Groot zegt

  Bijzonder zuur stukje. Ik zie nergens dat ze hun standpunt inzake het aantal wethouders hebben gewijzigd, staat nog steeds in het verkiezingsprogramma op hun website. Daarbij, de VVD zou als geen ander moeten weten dat er in coalities concessies gedaan moeten worden.
  Is het zo dat Woody’s, Nijkamp en Dondertman na dit akkoord niet meer open mogen op zondag, ik lees dat nergens? Nu bestaan er ook geen koopzondagen en zijn ze ook open, waarom dit voorbeeld?

 3. J. Traman zegt

  Kift!
  En inderdaad ontzettend slecht geschreven! Hopelijk niet representatief voor de hele VVD-fractie…

 4. Robert zegt

  Als je persé voor maximaal drie wethouders in het college bent (en dat was zo ongeveer HET verkiezingsitem van GB) dan moet je niet als vierde wethouder aan willen schuiven bij een coalitie die jouw drie (overigens geheel Rijssense) zetels niet nodig heeft voor een meerderheid in de Raad.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.