Geen beloning voor handbaldames

HOLTEN – Afgelopen zaterdagavond moesten de dames van Holten uit naar Olst. Overwetering, die vorige week punten heeft laten liggen tegen Zwolle, wekte de indruk minder scherp te zijn. De voormalige koploper heeft zijn positie ingeleverd door dit verlies. Voor de dames van Holten de kans om een beloning op te halen voor hun inzet van de afgelopen weken.

De eerste helft begonnen de dames van Holten rommelig. Door de offensieve dekking van Overwetering konden we niet tot het doel komen. Door slordig spel was er veel balverlies aan de kant van Holten. Maar ook bij Overwetering werden de kansen niet benut en ook daar was in de eerste minuten veel balverlies. Door deze manier van verdedigen kreeg Holten veel ruimte op de cirkel. Door de 4-2 aanvalsvorm kon Holten makkelijker het net vinden. Echter moesten de dames flink op hun hoede zijn want elke gemaakte fout werd afgestraft. De ruststand was 15-12 in het voordeel van Overwetering.

Holten heeft al vaker laten zien veerkrachtig te zijn, dus met een achterstand van 3 punten blijft nog alles mogelijk. Overwetering is een fysieke ploeg die veel de een-op-een aan gaat. Daar had Holten in de eerste helft veel moeite mee. De tweede helft konden ze daar meer antwoord op bieden. De verdediging stond erg sterk waardoor ook Jo-Anne uitstekend stond te keepen. Toch konden de dames geen grip krijgen op de uitstekend scorende opbouwer waardoor Overwetering de voorsprong niet weg gaf. De eindstand van deze wedstrijd was 33-28 in het voordeel van Overwetering.

Doelpunten: Julia Hanevelt 7, Karlijn Bekkernens 6, Jessica Smit 6, Annemiek Nijland 3, Lieke Ebregts 2, Femke Haverslag 2, Marieke Haverslag 1, Anke Wibbelink 1.
Holten moet zichzelf gaan belonen om in de deze klasse te blijven. Op 14 februari spelen ze thuis tegen HHZD om 12.10 uur.

Reacties zijn gesloten.