Fokveedag

0

HOLTEN – Op zaterdag 20 augustus as is het weer zover. De fokkerij liefhebbers uit Espelo-Holten e.o. halen hun top exterieur koeien uit de stal en brengen ze samen op het fokveedag terrein nabij kinderboerderij Dondertman aan de Meester Bosweg 5 te Holten.

Er zal gestreden worden in de klassen kampioenschap vaarzen, middenklasse en oudere koeien. Ook zal er een kampioen uier- en benen gekozen worden. Maar voor de meeste veehouders is toch wel het hoogtepunt van de dag de kampioenskeuring bedrijfsgroepen. In totaal zijn er 123 melkkoeien aangemeld (30 zwart- en 93 roodbont). Deze opgave is voor een plaatselijke fokveedag zeer goed te noemen. Naast het melkvee geweld zullen ook de kinderen van de Kalver Opfok Club hun jaarlijkse keuring houden. 22 kinderen zijn al vanaf mei met een kalfje aan het oefenen in het voorbrengen, wassen en knippen . Tijdens de keuring zal er dan ook door een deskundige jury worden bepaald wie er kampioen exterieur, toilet en voorbrengen wordt. Het is altijd prachtig om te zien hoe de kinderen met hun kalfje omgaan en daarbij worden aangemoedigd door trotse ouders, opa’s en oma’s.

Naast de keuring zal er ook een stand worden ingericht waarin een melkveehouder uitleg geeft over de koeien. Er zullen o.a. koeien met het predicaat 100.000 kg melk aanwezig zijn. En ook de knuffelkoe ontbreekt niet waarbij men tevens de menukaart kan bekijken van een koe. Verder is er een stand aanwezig met schilderijen van koeien. De catering zal net als voorgaande jaren worden verzorgd door de filmploeg Todabokr.

Dit alles met elkaar moet zorgen voor een fantastische dag waarbij het publiek kan genieten van enthousiaste veehouders en prachtige koeien.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.