Fokuswonen: bij voldoende belangstelling

0

HOLTEN – In de gemeente wordt op dit moment de belangstelling voor Fokuswoningen gepeild.

Het Fokuswonen biedt mensen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid zelfstandig te wonen in een gewone woonwijk, met 24 uur per dag oproepbare assistentie in de directe nabijheid. Bij voldoende belangstelling gaan de betrokken partijen de haalbaarheid van een Fokusproject in Rijssen-Holten nader onderzoeken. Belangstellenden voor een Fokuswoning in deze gemeente en omgeving worden daarom opgeroepen hun interesse vrijblijvend kenbaar te maken bij Fokus: t (050) 521 72 72 of per e-mail: [email protected]

Op dit moment is er nog geen bouwlocatie bekend, maar als blijkt dat er voldoende animo is voor een Fokusproject, kan ook gezocht worden naar een locatie. Het behoefteonderzoek is een gezamenlijke actie van gemeente Rijssen-Holten, Fokus en woningcorporaties Viverion en De Goede Woning.

Fokuswoningen zijn verspreid over heel Nederland te vinden in ruim negentig zogenoemde Fokusprojecten. Een project bestaat uit twaalf tot twintig aangepaste woningen die gehuurd worden bij een woningcorporatie. De woningen staan op korte afstand van een hulppost (de ADL-eenheid), verspreid tussen andere woningen in een gewone woonwijk. Vanuit de ADL-eenheid verlenen de ADL-assistenten van Fokus assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Bijvoorbeeld bij lichamelijke verzorging, eten en drinken. De Fokuswoningen zijn via een alarm-intercomsysteem met de ADL-eenheid verbonden. Hiermee roept de cliënt de assistentie op wanneer hij/zij deze nodig heeft en geeft zelf aanwijzingen over wat er moet gebeuren. De assistentie is 24 uur per dag, 7 dagen per week oproepbaar. Op deze manier voert de cliënt in alle vrijheid zelf de regie over zijn of haar leven. Er gelden geen leeftijdsgrenzen voor een Fokuswoning.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.