Fietsen over de Sallandse Heuvelrug

0

HOLTEN – Wielervereniging Holten houdt zondag 7 april voor de 34e keer de Holterbergtoer.

Deze toertocht, die afstanden heeft van 80, 110 en 150 kilometer, kent een zeer heuvelachtig parcours waardoor er dus flink moet worden geklommen.

Voor menig fietser vormen de vele beklimmingen een sportieve uitdaging. Zeker voor de fietsers die een week later deelnemen aan de Amstel Gold Race voor recreanten is de Holterbergtoer een mooie gelegenheid om te testen hoe de klimcapaciteiten er voor staan. De Holterbergtoer is door de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) wederom geselecteerd voor de z.g. Interlandtrofee, een selectie van mooie tochten in België, Duitsland en Nederland die absoluut de moeite waard zijn om aan deel te nemen.

Iedereen mag aan de tocht deelnemen, men hoeft dus geen lid te zijn van een fietsvereniging. Er is geen voorinschrijving mogelijk, deelnemers moeten zich tijdens de dag van de organisatie aanmelden in sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. De starttijden voor de 80- en 110 kilometer route is tussen 7.30 en 10.00 uur. De fietsers die deelnemen aan de langste afstand van 150 kilometer gaan tussen 7.30 en 9.00 uur van start. Na afloop kan men gebruik maken van de douche- en kleedgelegenheid in de sporthal.

De deelnamekosten bedragen 4,00 euro voor de 80 kilometer, 5,00 euro voor de 110 kilometer en 6,00 euro voor de 150 kilometer. Fietsers die in het bezit zijn van een z.g. FietsToerKaart van de NTFU krijgen een euro en bij de langste afstand zelfs 2 euro korting. De NTFU-leden kunnen ook inschrijven d.m.v. de snelle methode Scan & Go.

Voor verdere informatie kan men terecht op de website www.wvholten.nl. , Facebook-pagina www.facebook.com/WVHolten en kunt u bellen met Jan Scheperman, telefoon 06-47396159.

De 3 afstanden die tijdens deze Holterbergtoer in eigen tempo kunnen worden afgelegd lopen grotendeels samen. Hieronder volgen korte beschrijvingen van de verschillende routes:

80 kilometer route: Deze fietsers gaan meteen in noordelijke richting. Via de Holterberg, Luttenberg en Lemelerberg wordt de rust -even ten zuiden van Ommen- bereikt. Hierna gaat men via Archem door een open landschap met verspreide bomengroepjes en goed onderhouden houtsingels via een vrijliggend fietspad langs de rivier de Regge, naar de heuvelachtige slotkilometers. Via de Hellendoornseberg en wederom de Holterberg wordt de finish in Holten weer bereikt.

110 kilometer route: Na omzwervingen in de Beuseberg en een beklimming van de steile Markeloseberg wordt na ongeveer 30 kilometer bovenstaande route van de 80 kilometer gevolgd.

150 kilometer route: De fietsers op de langste afstand moeten na de Beuseberg eerst in de driehoek Markelo – Rijssen – Goor, veel “vals plat” overwinnen. De route voert hier langs enkele typische boerenherbergen en oude boerderijen door een glooiende omgeving. In Markelo voegt men zich bij de hierboven beschreven 110 kilometer-route.

Onderweg passeren alle deelnemers een verzorgingspost waar men op drinken en een versnapering wordt getrakteerd. De gehele route is bepijld en men ontvangt daarnaast ook nog een gedetailleerde routebeschrijving.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.