Feestelijk Fusieconcert Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia.

0

HOLTEN – Op vrijdag 9 maart zal het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia zich voor het eerst presenteren met een bijzonder fusieconcert.

Het Twents Symfonie Orkest uit Enschede en het Koninklijk Symphonie Orkest "Cecilia" uit Almelo zijn sinds enige tijd gefuseerd tot één vereniging. Ze gaan samen verder als het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Daan Hillen.

Om de nieuwe start van het orkest extra luister bij te zetten, staan er werken van enkele grote componisten op het programma. Het belooft een bijzonder concert te worden.

De volgende werken staan op het programma:
    * Ouverture De Hebriden van Felix Mendelssohn,
    * Die Rückertlieder van Gustav Mahler;  Solist is Lucie Hillen
    * 9e symfonie “Aus der neuen Welt” van Antonín Dvorák.

Biografie solist:
Lucie Hillen (mezzo-sopraan) studeerde hoofdvak zang aan de conservatoria Tilburg, Maastricht en Amsterdam bij o.a. Ingrid Kappelle en Hein Meens. Zij behaalde in 1998 haar diploma Docerend Musicus. Sinds medio 2008 volgt zij lessen bij Jard van Nes. In haar oratoriumoptreden, lied- en operarecitals zingt zij repertoire dat reikt van oude tot moderne muziek. Lucie geeft les in haar privé-praktijk, aan de Nieuwe Veste te Breda en aan het Fontys conservatorium te Tilburg. Zij is een veel gevraagde stemcoach, geeft koorvorming en leidt verschillende ad hoc ensembles. Meer informatie, zie www.alt-mezzo.nl

Datum:     Plaats:
   1. Vrijdag 9 maart 2012  ​De Kandelaar, Stationsstraat 4 Holten

Prijzen in de voorverkoop (alleen voor het concert in Holten): volwassenen: : €7,50 en kinderen tot 16 jaar: €5,- Kaarten in de voorverkoop zijn te verkrijgen bij de koster van de Kandelaar, de heer Stam. Tel:06- 27486601 of op dit adres: De Kandelaar, Stationsstraat 4, 7451 BH Holten.

   2. Vrijdag 16 maart 2012  ​Kristalkerk, P.C. Hooftlaan 210 Hengelo
   3. Zaterdag 17 maart 2012  Grote Kerk, Kerkplein 15 Almelo

Prijzen aan de kassa: ​volwassenen: €15,-  ​CJP houders en kinderen tot 16 jaar: €7,50,-

Aanvang: 20.00 uur

Meer informatie over de vereniging en het orkest is te vinden op de site:  www.ksocecilia.nl 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.