Espelo gaat weer voor grootste

HOLTEN/ESPELO – Over twee maanden is het weer zover! Dan wordt op 1e paasdag het paasvuur in Espelo ontstoken. Al vanaf november wordt er gewerkt aan dit paasvuur.

Al 50 jaar wordt er gestreden om het grootste van Holten. De winnaar van deze competitie bouwt officieus ook het grootste paasvuur van Nederland.

Paasvuur Espelo is het bekendste paasvuur. Dit paasvuur heeft dan ook door de jaren heen al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Jaarlijks wordt er in Espelo één van de grootste paasvuren van Nederland gebouwd. Dit paasvuur trekt dan ook ieder jaar duizenden bezoekers, vanuit heel het land. Bovendien heeft het paasvuur een vermelding in het “Guinness Book of Records”, in 2012 werd het grootste paasvuur ter wereld gebouwd. De bouwers maakten toen een paasvuur met een hoogte van maar liefst 45,98 meter. Hiermee werd het 25 jaar oude wereldrecord van 27,87 meter ruimschoots overtroffen.

Na dit hoogtepunt heeft Espelo de nodige tegenslagen te verduren gekregen. In 2013 mocht het paasvuur niet doorgaan vanwege de droogte en werd er uiteindelijk een kleiner kubusvormig paasvuur gebouwd. En in 2014 stortte vlak voor Pasen de top van het paasvuur in, uiteindelijk is er met man en macht nog gewerkt aan het paasvuur en is Espelo er alsnog met de winst vandoor gegaan.  Nadat Espelo in 2015 nogmaals de paasvurenstrijd heeft gewonnen is de missie voor dit jaar duidelijk: Volgas er tegenaan om de wisselbeker definitief Espelo te krijgen.

Reacties zijn gesloten.