Ereburgerschap voor Dik Wessels

0

Holten – De raad van onze gemeente heeft het ereburgerschap van deze gemeente toegekend aan de heer D. (Dik) Wessels.

Met het toekennen van het ereburgerschap aan de heer D. Wessels geeft de gemeenteraad uitdrukking aan “ gevoelens van erkentelijkheid en grote waardering voor hetgeen de heer Wessels betekent en heeft betekend voor de gemeenschap van Rijssen-Holten”.

Burgemeester Arco Hofland overhandigt op woensdag 2 april a.s. om ca. 17.30 uur in de Athenezaal van het gemeentehuis in Rijssen de bij het ereburgerschap horende gouden speld en erepenning aan de heer Wessels. Dit ereburgerschap wordt in Rijssen-Holten toegekend aan zowel ingezetenen als niet-ingezetenen bij zeer uitzonderlijke verdiensten voor de gemeenschap van Rijssen-Holten. In de toenmalige gemeente Holten kende men het ereburgerschap niet, in de voormalige gemeente Rijssen wel. Daar werden in het verleden de volgende ereburgerschappen verleend: J.J. ter Horst (1960), P. Oosthoek sr. (1963), J. Goosen (1978) en A.R. Smit-Vogelaar (1986).

De heer D. Wessels kwam in de jaren ‘ 60 in het familiebedrijf en heeft dat, samen met zijn broer,  in de loop der jaren uitgebouwd tot een concern dat buitengewoon actief is in de bouwwereld. Niet alleen hier in de regio, maar ook ver daarbuiten, zelfs internationaal. Hij heeft met zijn succesvol ondernemerschap een directe en indirecte bijdrage geleverd aan positieve ontwikkelingen in de bouwbranche, van oudsher een belangrijke bron van inkomsten in deze gemeente. Door zijn ondernemersgeest heeft hij de werkgelegenheid in Rijssen-Holten en Twente, maar ook daarbuiten, een enorme impuls gegeven. Genoemd wordt de ontwikkeling van glasvezel (Reggefiber) en initiatieven voor een herstart van Vliegveld Twente. Mede daardoor vervult hij een voorbeeldfunctie voor ondernemers in Nederland. Veel collega-ondernemers hebben van zijn wijze van ondernemen geleerd, hetgeen ook weer zijn effecten had op de werkgelegenheid. De heer Wessels heeft met dit alles een belangrijke bijdrage geleverd aan het welzijn van de inwoners van deze gemeente.
Burgemeester Arco Hofland vindt het mooi dat na 27 jaar een inwoner weer ereburger wordt. “ Ja, misschien duurde het wel wat lang, maar deze toekenning aan de heer Wessels is volgens mij dik verdiend. Hij heeft veel bereikt en dit ereburgerschap geeft glans aan alle ondernemers in onze gemeente. Wij zijn trots in Rijssen-Holten op onze ondernemers, mede daarom dragen we onze gemeente graag uit als “ondernemend”. Dik Wessels is een topondernemer, met een zakelijke insteek, maar ook iemand die ik heb leren kennen als betrokken bij Twente, betrokken bij Rijssen-Holten. Iemand die ook achter de schermen meedenkt en sociale initiatieven ondersteunt.”
In 1999 werd de heer Wessels al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.