Er is nog ruimte voor de rondweg

2

HOLTEN/RIJSSEN – De kansen voor de aanleg van een noordelijke rondweg zijn nog niet verkeken. Een dag na de bijeenkomst waarbij veel Holtenaren zich roerden, is het college van burgemeester en wethouders niet meer zo stellig in de afwijzing. "Er is nog ruimte", reageert burgemeester Bort Koelewijn.

Het gemeentebestuur van Rijssen/Holten gaat zich nogmaals over de kwestie beraden. Daarbij is het wachten op de vervolgonderzoeken van het bureau DHV. Financiële en planologische aspecten worden daarin belicht. De rapporten verschijnen binnenkort.

"Met een open mind gaan we dan de discussie met de raad aan", aldus Koelewijn. Uit het in november verschenen verkeerskundig onderzoek van DHV concludeerden B en W in november dat er geen rondweg nodig is.

"We gaan er niet verder mee", sprak portefeuillehouder Ben Wolterink beslist. Hij vond het zelfs niet nodig om vervolgonderzoeken af te wachten. Dat gebeurt, op aandrang van de raad, nu wel. De kans is niet bijster groot, maar het is mogelijk dat het college op zijn schreden terugkeert. "Een standpunt is geen Wet van Meden en Perzen", aldus Koelewijn.

B en W hebben het gisteren in de collegevergadering gehad over de bijeenkomst in Holten waar wethouder Willem ter Schure aanwezig was. De enquête die in Holten wordt gehouden, vraagt volgens Koelewijn ook om actie van de gemeente. "Om voor Holtenaren heel expliciet in beeld te brengen wat de gevolgen van een noordelijke rondweg zijn, financieel en landschappelijk."

(bron TCTubantia)

2 Reacties
  1. NAHOJ zegt

    Dat noem je nog eens een uitspraak doen met een enorme slag om de arm. Ik denk dan aan het spreekwoord
    [b]”veel beloven weinig geven doet gekken in vreugde leven.”[/b]

  2. NAHOJ zegt

    Dat noem je nog eens een uitspraak doen met een enorme slag om de arm. Ik denk dan aan het spreekwoord
    [b]”veel beloven weinig geven doet gekken in vreugde leven.”[/b]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.