Elfde plek zeker gesteld door winst Heren 1 Mintonette

0

HOLTEN – In de onderste regionen van de eerste klasse waarin heren 1 van volleybal vereniging Mintonette zich bevindt, moest nog een gevecht worden geleverd. Harambee, de nummer 12 kwam op bezoek bij Mintonette, de nummer 11. En alhoewel er duidelijk geen kampioenschappen in het geding waren, was er bij beide partijen wel de drive om te winnen; Harambee wilde van de onderste plek af, Mintonette wilde niet onderaan eindigen.

De wedstrijd begon mooi op tijd, maar in de eerste paar minuten leken de mannen van Holten niet in de gaten te hebben dat de scheids al had gefloten om te beginnen. In no time keek Mintonette tegen een achterstand aan van 0-4 aan. Voornamelijk door eigen fouten werd het verschil nog groter, 3-9. Na een time out leek het beter te gaan en werd een kleine inhaalslag gemaakt waardoor het verschil werd teruggebracht tot 2 punten. Toch bleven de heren moeite houden met deze eerste set, ze kwamen nooit echt in het spel. Gevolg: een verloren eerste set.

Om toch in ieder geval aansluiting te houden, moest er een verandering komen. Een flinke peptalk tussen de sets deed wonderen want de tweede set was een enorm verschil ten opzichte van de eerste, tot het einde bleven de teams qua punten dicht bij elkaar. Er waren een paar prachtige lange rally’s en mooie geplaatste ballen waardoor ook de vaste toeschouwers genoten. Het bleef tot het eind erg spannend wie zou winnen maar Mintonette trok de winst volledig terecht naar zich toe; eindstand 25-23.

Bij een 1-1 gelijke stand in sets, was de spanning terug in de wedstrijd. De derde set startte zoals de voorgaande set, gelijk op, maar langzaam maar zeker liep Mintonette uit. De punten werden behaald door fouten van de Enschedese tegenstanders maar zeker ook door goed spel van Holten. Vrij overtuigend werd de set gewonnen: 25-18.

Om de wedstrijd winnend af te sluiten moest Holten de vierde set ook nog naar zich toe trekken. In het begin leek het nog even fout te gaan, door eigen fouten kwam Holten achter en het duurde nog tot het 15e punt voordat Mintonette de achterstand om kon buigen tot een gelijke stand. Daarna bleven de mannen van Holten sterk samenspelen en sloten ze de set winnend af met 25-19. Een mooi 3-1 overwinning.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld in Borne. Degradatie naar de tweede klasse lijkt onafwendbaar maar de ervaring van een jaar eerste klasse nemen ze zeker mee in het volgende seizoen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.