EK Song luidt jubileumjaar Triathlon Holten in

0

HOLTEN – Met de lancering van een speciaal gecomponeerd EK- lied is het jubileumjaar van de Triathlon Holten vanmiddag feestelijk van start gegaan. De band Beethoven verraste de aanwezigen tijdens de offici?le evenementspresentatie van het EK Triathlon 2009 in zalencentrum De Poppe met de uitvoering van ?Wings to Fly?. Bestuur, vrijwilligers en sponsoren van de Stichting Triathlon Holten brachten gezamenlijk een toast uit op het EK, dat van 2 tot en met 5 juli in Holten wordt gehouden.

?Wings to fly?? is geschreven en gecomponeerd door de Holtense producent Edwin van Hoevelaak. Het aanbod om een speciaal EK-lied te maken is afkomstig van artiestenbureau New Entertainment. Het lied is te downloaden via de website www.ectriathlon2009.eu en verkrijgbaar via het EK-promotieteam, dat de komende maanden verschillende regionale evenementen bezoekt.

Tijdens de evenementspresentatie zetten de hoofd- co- en projectsponsoren hun handtekening onder de sponsorcontracten. Het EK is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Overijssel (50.000 euro), gemeente Rijssen-Holten (40.000 euro) en Regio Twente (40.000 euro). Wegener Huis-aan-huisMedia en Glashart (Reggefiber) zijn als nieuwe sponsoren toegetreden.

Aan het EK doen de toptriatleten uit Europa mee, onder wie Olympisch Kampioen Jan Frodeno uit Duitsland. Voorzitter Martin Pieters maakte tijdens de evenementspresentatie de intenties bekend dat het EK voor Elite-atleten op zondag 5 juli live door RTV Oost en semi-live door de NOS wordt uitgezonden. Op zaterdag 4 juli komen enkele honderden nationale en regionale triatleten in actie. De belangstelling voor deelname is dermate groot dat de beschikbare startplaatsen verloot worden. Dit gebeurt vrijdag a.s vanaf 19.30 uur in de aula van Scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten.

Het volledige programma van de 25-ste Triathlon Holten:

donderdag 2 juli?EK teamrelay voor landenteams? (landen-estafette triathlon)
vrijdag 3 juliOffici?le opening, Woody?s kinder run-bike-runen deweekkrant.nl zwemloop voor sponsorteams.
zaterdag 4 juliEK ?Age-groupers? (klassering op basis leeftijd) – 1/4 en 1/8-ste Triathlon (recreatieve deelnemers)
zondag 5 juliEK Junioren + EK Elite-atleten

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.