Eerste winst Heren 1 volleybalvereniging Mintonette

0

HOLTEN – Sinds heren 1 van Mintonette in de eerste klasse uitkomt, lukte het maar steeds niet om een wedstrijd te winnen. Vorige week was het al gelukt om in ieder geval een setwinst te boeken wat het vertrouwen deed toenemen. Deze week moesten de heren aantreden tegen de nummer 5 van de competitie, Webton uit Hengelo.

Vanaf de eerste set was al duidelijk dat de mannen individueel erg goed presteerden wat de toegestroomde toeschouwers de hoop gaf dat er wellicht iets te verdienen viel deze avond. Het spel ging gelijk op, het was onmogelijk te voorspellen wie zou winnen. Helaas voor Holten ging de eerste set toch naar Hengelo bij een setstand van 21-25.

De tweede set ging zeer voortvarend van start bij de Holtense mannen. Tot aan het 22e punt stonden ze voor, daarna lieten ze de tegenstander toch terugkomen tot een 23-23. Maar door pure inzet en geloof in henzelf werd de set winnend afgesloten met 25-23.

Het team van Mintonette bleef ook in de derde set onveranderd goed spelen, bleef van de eigen kracht uitgaan en sloot ook deze set winnend af met 25-22. Een voorsprong in sets: 2-1. De vierde set begon voorspoedig. Halverwege de set werd de opgebouwde voorsprong echter weggegeven door veel goed blokwerk van de tegenstander. Deze set werd winnend afgesloten door Webton: 23-25. Gelijke stand in sets dus een vijfde set om te bepalen wie met de winst naar huis kon. Erg hoopgevend begon deze set niet voor Holten, de heren keken vrijwel constant tegen een achterstand aan van 3 tot 4 punten. Het keerpunt kwam bij de achterstand van 9-12 die werd omgebogen tot een gelijkstand van 12-12. Daarna stoomden de heren door naar de overwinning: setstand 15-12, eindstand 3-2 voor Mintonette.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.