Één voor allen, allen voor één

0

HOLTEN/ESPELO – Het wereldrecord van het grootste paasvuur staat sinds 1987 op naam van de buurtschap Espelo. Door weer en wind werken de Sploders aan een nieuwe vermelding in het Guinness Book of Records.

Oldenzaal heeft carnaval. Enschede heeft FC Twente. En Espelo heeft hét paasvuur. Velen kunnen zich het euforische moment nog herinneren als de dag van gisteren. Het wereldrecord van 27,87 meter hoogte is in 25 jaar tijd echter niet meer geëvenaard. Maar de strijd om de grootste boake is weer losgebarsten.

„Sinds november zijn we hier nu bezig”, legt Gerrit Jan ten Dam uit, terwijl hij zijn zaag opbergt. De jaarlijks terugkerende strijd om de grootste boake van Holten heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe wereldrecordpoging. „Elk jaar maakt de jeugd wel een paasvuur van zo’n 15 meter. Maar we willen toch met z’n allen weer eens een gooi doen naar een nieuw wereldrecord.”

Of deze boakebouwers wederom geschiedenis gaan schrijven, is nog maar de vraag. „Het is nu nog moeilijk in te schatten, want alles moet nog gestapeld worden. Maar we kunnen zeker nog hout gebruiken.” Desalniettemin begint de boake aan de Okkenbroekseweg steeds meer vorm te krijgen. Ligt er wederom een wereldrecord in het verschiet?
(bron tubantia) Foto Wim Corduwener

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.