Duurzaamheid Evenement bruist van energie

0

HOLTEN – Zaterdag 27 september a.s. vindt het Streek en Duurzaamheid Evenement plaats in het centrum van Holten. Voor de tweede keer dit jaar staat het in het teken van streekproducten en duurzaam leven. De hele dag zijn er interessante korte presentaties over onder andere zonnepanelen en de toekomst van de elektrische auto, kun je een ritje maken op een e-bike, struinen langs de stands met streekproducten of je energiekennis testen in het Energiehuis. Het evenement is gratis en duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Het Streek en Duurzaamheid Evenement wordt georganiseerd door Duurzaam Holten, een actieve vrijwilligersclub die zich inzet voor een duurzamer Holten. ‘Het evenement is bedoeld om iedereen inspiratie en ideeën te geven over hoe je duurzamer kunt leven in de breedste zin van het woord’, vertelt Rob Regoort, mede-organisator. Waar hij zich vooral bezig houdt met het onderwerp Duurzaamheid, is zijn collega Jannie Meijer druk met de standhouders.

Jannie: ‘Iedere keer is er voor de bezoekers weer wat nieuws, daardoor blijft het leuk om te komen naar dit evenement. Een evenement dat toch uniek is in de regio. Deze keer hebben we naast de vaste standhouders ook weer diverse leuke nieuwe producten op de streekmarkt.’ En zo is er aankomende zaterdag weer houtovenbrood te koop, is er een ruim aanbod van biologische kruiden, fruit en groenten, verzorgingsproducten, kazen, bier en wijn.

Allemaal producten uit de streek. Daarnaast is er volop informatie te vinden over zonnepanelen, houtkachels, zonneboilers, warmtepompen en ecologische tuinen. ‘Wat bijzonder is dat er de hele dag door korte presentaties zijnover diverse onderwerpen. In 5 minuten ben je weer helemaal bij over onder meer de visie op elektrisch rijden van autofabrikant Tesla, een snelle doe-het-zelf energiescan, energie besparen, afregelen van een warmtepomp of wat een infraroodscan van je huis oplevert.’ Tevens heeft Duurzaam Holten dit najaar weer twee acties: een zonnepanelenactie met zeer scherpe tarieven voor de aanschaf van zwarte zonnepanelen en een warmtebeeldcamera actie die de isolatie van je huis in kaart brengt. ‘Deze acties zijn exclusief voor Vrienden van Holten. Ben je dat nog niet, dan kun je je op het evenement aanmelden als Vriend. Al voor het symbolische bedrag van 10 euro ben je Vriend en profiteer je van onze acties. Bovendien krijg je als dank ook nog waardebonnen. Zo krijg je 10% korting op e-bikes en 100 euro korting op zonnepanelen.’

Op deze dag is er ook Burendag bij Buurtmoestuin De Kol, ook een initiatief van Duurzaam Holten. De Toek Toek heen en weer tussen de Smidsbelt en de Buurtmoestuin. Hier kun je een kijkje nemen in de Buurtmoestuin en proeven van lekkere hapjes gemaakt van de verse oogst. Tevens is er een zwerfvuilactie. Deze start om 12.00 uur op de Smidsbelt. Het Streek en Duurzaamheid Evenement is zaterdag 27 september in Holten. Het duurt van 10.00 tot 16.00, toegang is gratis.

Meer informatie op www.duurzaamholten.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.