Dreigend verbod op sandwichbord

2

HOLTEN – Wildgroei aan sandwichborden met ideële reclame is bestuurders van onze gemeente een doorn in het oog. Daarom wordt aangestuurd op een verbod.

Reclameposters blijven de gemoederen bezig houden Rijssen-Holten. In februari was er de rel met de posters van museum TwentseWelle, waarbij reformatorische Rijssenaren aanstoot namen aan de tentoonstellingsnaam ‘Beter dan God’. De posters werden na een klacht van een dominee bij de gemeente verwijderd.

Tot groot ongenoegen van de museumdirectie. De geruchtmakende kwestie leidde tot vragen in de gemeenteraad. Binnenkort buigt de politiek van Rijssen-Holten zich opnieuw over reclameposters. Deze keer gaat het om zogeheten sandwichborden, die vaak om lantaarnpalen zitten. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zijn in Rijssen-Holten alleen sandwichborden toegestaan als ze gebruikt worden voor ideële reclame.

Dat zijn niet alleen de bekende campagnes van bijvoorbeeld Veilig Verkeer Nederland of de Hartstichting. Ook posters van voorstellingen in het Parkgebouw of het in Rijssen nog altijd omstreden metalfestival Elsrock vallen onder ideële reclame.  (bron tubantia)

2 Reacties
  1. lotushenk zegt

    de borden belemmeren het uitzicht bij uitritten (bijvoorbeeld bij de rabo bank)
    en zorgen op deze manier voor onveilige situaties

  2. lotushenk zegt

    de borden belemmeren het uitzicht bij uitritten (bijvoorbeeld bij de rabo bank)
    en zorgen op deze manier voor onveilige situaties

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.