Dondertman houdt gezellige zomerfair

0
zomerfair

Holten / Espelo – Kinderboerderij Dondertman houdt zondag 29 juni een gezellige zomerfair. Het evenement – ditmaal aan het begin van de zomervakantie –volgt op de met veel succes gehouden nazomermarkten en vindt plaats op terras en het oude parkeerterrein bij de hoofdingang.

De fair duurt van 10:00 – 16:00 uur en is gratis toegankelijk. Wie daarna de kinderboerderij wil bezoeken betaalt de normale entreeprijs aan de kassa.

Zoals altijd is de fair geschikt voor jong en oud. Voor kinderen is er een lekkernij met aardbeien die ze  in chocola mogen dompelen. Verder kunnen ze voor een bescheiden bedrag creatief aan de slag met mozaïek.

De markt omvat voorts verscheidene oude ambachten,waaronder manden vlechten en kantklossen. Ook zijn er dames actief met vaardigheden als kaarten maken, spinnen (wol en vlas) en vilten. Traditiegetrouw is de Welfare van het Rode Kruis van de partij, evenals een stand met schilderijen en driedimensionale kunstwerken. Voor de inwendige mens zijn er traditionele streekgerechten als kruudmoes, gedroogde appeltjes en nieuwe aardappels met karnemelkjus. Een en ander wordt gecompleteerd met zelfgemaakte jams en honing met natuurlijk daar aan gekoppeld informatie over het houden van bijen. Tenslotte is de kinderboerderij zelf vertegenwoordigd met  tweedehands verkoop.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.