Docenten Waerdenborch op stage bij Nido

0

HOLTEN – Aebi Schmidt Nederland, moederbedrijf van o.a. het merk Nido, organiseert in samenwerking met Scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten driedaagse docentstages voor leraren van het Technasium. De eerste stages zijn geweest en bleken voor beide partijen leerzaam.

(tekst)

Dit jaar startten Aebi Schmidt Nederland, moederbedrijf van de merken Nido en Schmidt, en Scholengemeenschap De Waerdenborch met driedaagse stages voor docenten van het Technasium. Hoewel beide partijen elkaar al jaren kennen en hun thuisbasis hebben in Holten, kwam de samenwerking tot stand via Jet-Net. Dit Jongeren en Technologie Netwerk Nederland stimuleert samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid en wil havo/vwo leerlingen enthousiast maken over en voorbereiden op een bèta-technische vervolgopleiding.

De ervaringen tot nu toe zijn positief. Docenten van De Waerdenborch merken dat zij scholieren gerichter kunnen voorlichten en doorverwijzen. Goede technische stageopdrachten zijn bovendien schaars. Wie zelf heeft meegelopen in het bedrijf, ziet met eigen ogen mogelijkheden voor stageopdrachten. Aebi Schmidt Nederland is actief in professionele gladheidbestrijding en straatreiniging. Het is lastig om goed technisch gekwalificeerd en geschoolde medewerkers te vinden. Technische bedrijven vissen uit een relatief kleine vijver. Naamsbekendheid is belangrijk, liefst al onder scholieren op de middelbare school. Docenten hebben sterke didactische vaardigheden en kunnen goed presenteren. Daar leren hun tijdelijke collega’s bij Aebi Schmidt Nederland weer van.

De docentstage bestaat uit drie dagen. De eerste is een inwerkdag. De stagiaires maken kennis met het hele bedrijf. Een bedrijfsrondje voert hen langs in- en verkoop, ontwerp, werkvoorbereiding tot en met de uiteindelijke assemblage. De dagen daarna gaan de handen uit de mouwen. De docenten mogen bijvoorbeeld orders picken in het magazijn. Aebi Schmidt Nederland stuurt scherp op cijfers. Levert een docent een proefwerkcijfer een dag te laat in, is dat vervelend. Er is geen man over boord. Zijn de cijfers bij Aebi-Schmidt Nederland onvolledig, dan loopt productieproces in de soep en dat kost geld.

Meer weten over Aebi Schmidt Nederland en/of Scholengemeenschap De Waerdenborch? Kijk op www.aebi-schmidt.nl en/of www.waerdenborch.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.