Diepe Helloop nog zwaarder

0

HOLTEN – De deelnemers aan de Diepe Helloop krijgen er een fikse kuitenbijter bij. Het parcours van de 22ste editie, zaterdag 31 oktober, voert de lopers via de steile Motieweg naar de Diepe Hel. Met de koerswijziging hoopt de organisatie van de loop, die om het jaar in Holten en Nijverdal start, op een nog aantrekkelijker parcours. ,,We hopen dit jaar 2500 lopers aan de start te krijgen, zegt Wim Brinks van het organiserende AV Holten.

Iets nieuws
Het recordaantal lopers staat nog op zon 2200 atleten. ,,Voor de meeste lopers is die Motieweg toch een extra uitdaging. Na een paar jaar moet je weer iets nieuws proberen om mensen te trekken.De grootste loop van deze regio heeft met de Diepe Hel – stijgingspercentage van maximaal vijf procent en hoogteverschil 36 meter – al een aardige hobbel in het parcours. De 800 meter lange Motieweg is nog iets steviger – stijgingspercentage van maximaal zeven procent en een hoogteverschil van veertig meter. Bij de loop over vijf mijl wordt alleen de Motieweg beklommen. De tien mijl voert de lopers richting Diepe Hel. Via de Toeristenweg dalen de lopers dan weer de berg af richting de finish in Holten.

Kruipen
Regionale favoriet Leon Sanderman uit Rijssen veegt bij voorbaat al het zweet van zijn hoofd. ,,Nog zon klim erbij? Dat heeft niks meer met lopen te maken, dat wordt kruipen. Volgens Peter Bruinsma uit Nijverdal, winnaar van vele regionale lopen, valt het wel mee. ,,Anders klim je geleidelijk omhoog, dat is net zo zwaar.Meer informatie en inschrijven via .
www.diepehelholterbergloop.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.