Deelnemers aan de Triathlon bekend

0

HOLTEN – Vrijdag 28 januari was voor veel atleten een spannende dag: ‘Word ik wel ingeloot voor de Triathlon Holten of niet’.

Ruim 1000 mensen schreven zich in voor de Olympische afstand, achtste en kwart triathlon die wordt gehouden op zaterdag 9 juli. Er waren echter maar 630 startbewijzen te vergeven voor de achtste en kwart. Vandaar dat er een loting plaatsvond in De Waerdenborch in Holten onder toezicht van IJzerman NOTARISSEN uit Rijssen. 

Voor de achtste Holtenaren hadden zich in totaal 275 atleten inschreven en voor de achtste niet-Holtenaren 410 atleten.  Daarnaast hadden zich voor de kwart 266 atleten ingeschreven. In alle categorieën waren 210 startbewijzen beschikbaar. Veel deelnemers aan de kwart triathlon uit Holten ontkwamen dit jaar aan een loting, door te kiezen voor het Holtens Kampioenschap Olympische afstand in de Domelaar. Daar is voldoende ruimte voor alle atleten die zich hebben ingeschreven. De deelnemerslijsten worden op woensdag 2 februari op www.triathlonholten.nl geplaatst.

Opluchting en teleurstelling
Sabine Schoolen uit Holten schreef zich dit jaar voor de vijfde keer in voor de Triathlon Holten. De opluchting was bij haar extra groot toen bleek dat ze is ingeloot voor de achtste. "Vorig jaar zat ik er niet bij, daar baalde ik ontzettend van." Voor Dieuwke Smit blijft het nog even spannend. Zij schreef zich in voor de achtste niet-Holtenaren en staat op de wachtlijst. "Ik sta op nummer 50, dus het is de vraag of ik mee mag doen. Maar ik ga wel trainen!"
Start inschrijving deWeekkrant.nl zwemloop op 1 februari
Vanaf 1 februari is inschrijving voor deWeekkrant.nl zwemloop mogelijk via www.triathlonholten.nl. De sluitingsdatum is 1 juni of eerder indien alle beschikbare plaatsen zijn gevuld. De zwemloop (500 meter zwemmen en 5 km hardlopen) wordt op vrijdagavond 8 juli gehouden.

Programma Triathlon Holten
Holten staat 8 en 9 juli 2011 geheel in het teken van de Premium European Cup Triathlon Olympic Distance. Het programma ziet er als volgt uit: 

Vrijdag 8 juli:              
Officieel openingfeest
Woody’s kinder run-bike-run en deWeekkrant.nl Zwemloop.  
Zaterdag 9 juli:           
Olympic distance Triathlon  
Premium en Junior CUP Triathlon elite atleten
1/4 en 1/8-ste Triathlon
Triathlon after race party
(foto Gerrit Willems)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.