De Waerdenborch organiseert IMPULS-Slotcongres

0

HOLTEN – Op donderdag 18 september 2014 organiseert OSG De Waerdenborch op haar locatie in Holten (Haarstraat 14, 7452 CZ Holten) van 12:00 tot 16:00 het slotcongres van het IMPULS-Project. Tijdens het congres zullen de resultaten en ‘best practices’ van deze bijzondere, internationale samenwerking worden gedeeld met de genodigden.  

IMPULS is een internationaal Comenius-project met deelnemers uit Nederland, Duitsland en Polen. Het belangrijkste projectdoel is om internationale leerlingen- en lerarenuitwisselingen te organiseren waarbij scholen en bedrijven in de diverse landen betrokken zijn. De praktijkcontacten met bedrijven in verschillende landen helpen de leerlingen bij hun studie- en beroepskeuze, in het bijzonder een succesvolle doorstroming naar het hbo (Saxion). De Waerdenborch richtte zich hierbij vooral op een uitwisseling tussen Nederlandse en Duitse leerlingen.  

Bezoekers van het congres zullen tijdens deze dag een inleiding krijgen van Prof. Dr. Dr. Hans Kaminski (Institut für Ökonomische Bildung, Universität Oldenburg) over het IMPULS-project, en deel kunnen nemen aan verschillende interactieve workshops, waarbij drie thema’s van het IMPULS-project centaal staan: ‘Internationalisering, ondernemen en loopbaanleren’.  

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.