De Waerdenborch in actie voor NLdoet

0

HOLTEN – Afgelopen vrijdag hebben vmbo-leerlingen van De Waerdenborch in Holten zich ingezet voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

In Holten en omgeving zijn ze druk aan de slag gegaan bij en voor diverse vrijwilligersorganisaties.

Van vogelhuisjes schilderen en woondecoraties maken tot soep maken en Stolpersteinen poetsen.

De tweedejaars vmbo-leerlingen van De Waerdenborch waren de hele dag aan het werk bij en voor diverse vrijwilligersorganisaties in Holten. Tamara Heetkamp, coördinator maatschappelijke stage De Waerdenborch: “Het is altijd een hele leuke dag. En voor ons nu alweer het vierde jaar dat we meedoen. Deze dag is voor de jongens en meiden een soort ‘snuffelstage’. Kijken bij een vrijwilligersorganisatie wat er wordt gedaan en waarom de vrijwilligers juist daar vrijwilligerswerk doen.”

Schoonmaken en schilderen
In Holten hebben de leerlingen onder meer geklust bij OBS De Holterenk, Natuurdiorama Holten, Scouting St. Joris en Sporthal ‘t Mossink. Ook hebben ze meegeholpen in de Wereldwinkel en de 33 Stolpersteinen schoongemaakt aan de Burgemeester van der Borchstraat. Bij Stichting ZoZijn hebben leerlingen samen met de 12 bewoners vogelhuisjes gemaakt en geschilderd, inkopen gedaan, de lunch gemaakt en diverse woondecoraties gemaakt. Anke van der Wal, medewerker ZoZijn: We zitten tegenover de school, maar leerlingen hebben eigenlijk geen idee wie hier wonen. Een dag als deze is daarom hartstikke leuk. ” De leerlingen zelf zijn enthousiast en ook de bewoners genieten. Van hen mogen de scholieren vaker komen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.