De Hoolter Museumdag

0

HOLTEN  –   De gezamenlijke Holtense musea en cultuurhistorische instellingen houden op woensdag 6 augustus voor de vijfde keer de Hoolter Museumdag.

Op de Hoolter Museumdag zijn alle deelnemende musea geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Niet alleen leuk voor toeristen, maar ook voor Holtenaren: voor ieder wat wils!

De volgende musea nemen deel aan de Hoolter Museumdag:

Oudheidkamer Hoolt’n – Expositie “OAD” en buiten zijn er foto’s van vroeger te zienBroer een leven lang boer – presentatie van “het jonge kalf” in woord in daad.  Vanuit het centrum van Holten kunt u voor 5 euro p.p. met een echte Jeep naar het museum gebracht worden Collectie Nagelhout – Expositie “Twee Artsen ”De Koffiemölle – Kinderen moge koffiebonen malen. Het tweede kopje koffie is gratis.
Natuurdiorama Holterberg – speciale kinderrondleidingen om 11.00 en 14.00 uur
Opa’s Erf –  kijk naar de gewassen zoals men deze vroeger verbouwde! ’t Kuyerhuus – Korting op museumpannenkoek bij inleveren drie stempels Diekerhookse Mölle De Hegeman – Deutz Diesel en extra rondleidingen.
Alle musea zijn gemakkelijk per fiets of auto te bereiken. Laat u verrassen door alle mooie musea die Holten te bieden heeft.

Graag tot ziens op woensdag 6 augustus!

Op 30 april 1945 ontplofte er aan de Oranjestraat in Holten ‘per ongeluk’ een kop van een V2 raket. Corrie Lepelaar, een Leidse dame van toen 22 jaar oud, en vijf Engelse militairen kwamen hierbij om het leven. Ook hier is een tekstpaneel aan gewijd. Corrie Lepelaar vond in de oorlog onderdak bij de familie ten Velde. Herman ten Velde is bij de onthulling aanwezig en zal een memoire aan Corrie Lepelaar wijden.

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze onthulling bij te wonen. De bijeenkomst begint om 10.30 uur.  Graag tot ziens op woensdag 6 augustus bij de Oudheidkamer Hoolt’n, Dorpsstraat 25 in Holten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.