De 5e ONK Supermoto

0

Holten – Het belooft weer een spectaculair gebeuren te worden…..

Zondag 3 augustus a.s. zal circuit “Vletgaarsmaten” te Holten weer het decor vormen van spectaculaire ONK Supermoto wedstrijden. Motor- en automobielclub “de Holterberg” heeft weer alles in het werk gesteld om er ook dit jaar weer een spectaculair gebeuren van te maken. Het parcours is vrijwel gelijk aan voorgaande jaren, alleen het onverharde gedeelte is wat gewijzigd. Een tweetal springbulten zullen dit maal nog meer vergen van de rijkunsten van de coureurs.

Supermoto is een bijzonder spectaculaire tak van motorsport, waarbij het publiek kan genieten van spanning en sensatie. De populariteit van deze tak van motorsport stijgt snel, het aantal deelnemers neemt dan ook sterk toe, met als gevolg een bijna overvol wedstrijdprogramma.

Voor het eerst staat er dit jaar ook een jeugdklasse op het programma, een goede zaak, wie de jeugd heeft heeft immers de toekomst.

Zoals gezegd, een bijna overvol programma maar toch hoopt de organisatie nog voldoende ruimte te vinden om een aantal zijspannen de gelegenheid te bieden hun ‘kunsten’ te vertonen. Het betreft in deze geen officiële Supermoto-klasse maar een demo-wedstrijd.

Inmiddels zit de Supermoto competitie er ongeveer voor de helft op en de spanning is te snijden. Dachten men vorig jaar nog dat met het stoppen van Remy van Rees het voor Marcel van Drunen dit jaar een ‘makkie’ zou worden, nou ‘zuiderbuur’ Marc Fraikin denkt daar heel anders over. Volkomen aan elkaar gewaagd maakt het de strijd om de punten er buitengewoon spannend op. Maar deze twee heren rijden niet alleen, er zijn nog diverse coureurs meer die zich kunnen bemoeien met de verdeling van de kampioenspunten en met de deelname van een flink contingent Belgische coureurs en enkele Engelse deelnemers, krijgt het evenement zelfs een internationaal karakter.    

Maar ook bij de klassen Nationaal en Euro’s is de strijd nog niet gestreden. Er staat dus heel wat te gebeuren daar op circuit “Vletgaarsmaten”.

De trainingen beginnen al om 9.15 uur en de wedstrijden om 12.30 uur

(allebei onder voorbehoud).

Toegang € 5,00 , jeugd tot en met 14 jaar € 2,50, kinderen tot en met 8 jaar gratis.

Het circuit “Vletgaarsmaten” is gemakkelijk te bereiken. Komend vanaf de snelweg A1 via afslag 26 de N332 op richting Holten, daarna pijlen ÇIRCUIT’ volgen. 

Voor eventuele info: Ep Krikkink (0572-321230) of

                                  Wim Slijkhuis (0548-363240)  

                                  www.macdeholterberg.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.